Zirvede Haber

MİLLİ PİYANGO HARAM AMA GENÇLERİN GELECEĞİNİ ÇALMAKDA HARAMDIR

MİLLİ PİYANGO HARAM AMA GENÇLERİN GELECEĞİNİ ÇALMAKDA HARAMDIR

Saadet Partili gençlerden asgari ücrete tiyatral tepki gösterek basın açıklaması yaptılar.

Saadet Partisi Bursa il gençlik kolları başkan yardımcısı Furkan Turgut 15 temmuz Demokrasi meydanında asgari ücreti eleştiren tiyatral gösteri düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Tiyatral gösterinin ardından yapılan basın açıklamasında “Ahmet gibi günlerdir, haftalardır asgari ücret zammını bekleyen vatandaşın umutları suya düştü. Bitmek bilmez pazarlıklar sonucu su damlası misali ancak artabildiği, resmi kurumlar tarafından açıklanan açlık sınırının dahi üzerine çıkamadığı ve  bariz bir şekilde emeğin sömürüldüğü ülke şartlarında; asgari ücretli vatandaşımız, senelerdir vergi yükünden beli bükülmüş esnafımız ve darboğaza girmiş güzel ülkemizin güzel insanları, çareyi milli piyangonun çeşitli kumarlarını oynamakta bulmaktadır. Bu da doğal olarak zaten maddi manevi boşluk içinde olan vatandaşlarımızı  şiddetli  bir buhranın içine sürüklemektedir.

    İnsanlara kurtuluş reçetesi olarak sunulan kumar bir yandan devlet tarafından teşvik edilmekte diğer yandan devletin resmi vaaz kurumu tarafından “haram” ilan edilmektedir.

    Evet, Diyanet vakfımızın bu duyurusunu canı gönülden destekliyoruz. Ama bu çağrı sadece duyuru olmakla  kalmasın diyoruz. Bu haramı işleme suçu sadece vatandaşlarımıza yüklenmemelidir.

   Evet, milli Piyango haramdır. Ama;  piyangoyu millileştirmek, resmileştirmek, sektörleştirmek, halka pazarlamak, reklamını yapmak,  gelirini bütçeye katmak, teşvik etmek daha haramdır.

  Evet, Milli Piyango haramdır ama; gelir dağılımında adaletsizlik,  gücü elinde tutanların israfları, büyük büyük holdinglerin vergilerini silerken işçinin, garibanın emeğini sömürmek,  adaletsizlik,  zulüm,  kibir kulelerinden ekonomi yorumlamak ya da ekonomik kararlar almak da haramdır.

   Evet, Milli Piyango haramdır ama;  lütfen dikkat buyurunuz,  aldığı 25.000 TL maaş ile oturduğu kibir kulesinden seslenerek boğazından ancak kuru ekmek geçen insanlara “aç değil” gözüyle bakmak, kendi vatandaşına  sadece bir kuru ekmeği layık görmek  de haramdır.

Altını kalın çizgilerle çiziyoruz, milletimiz bütçede bulamadığı umudu piyango biletinde ve Milli Piyango idaresinin evimize kadar aşıladığı kumar oyunlarında bulmaktadır. Ekonomik sıkıntılar insanları Allah’ın kesin dille yasakladığı kumara yöneltmektedir.

   Muhafazakar ilkelerle yola çıkan devlet yöneticileri karşı çıktıkları değerleri resmileştirmişler  ve değiştirmek istedikleri düzen, kendilerini değiştirmiştir. Yolsuzluk, yoksulluk, adaletsizlik grafiğinde çizgiler belirgin şekilde yükselmiş iken gelir dağılımındaki adalet çizgisi dibe vurmuştur.

     Gelecekten umudunu kesen genç yaştaki sessiz yığınlar bu umutsuzluk atmosferinde Allah’ın yasakladığı intihar, kumar, içki gibi ne kadar fiil varsa ona yönelme eğilimi göstermektedir.  Gençler bir meslek sahibi olma ümidini yitirmiş, yine umudunu adına  MİLLİ piyango denen kumar aletinde  arar olmuştur.

      Buradan genç kardeşlerimize sesleniyoruz. Gelecekten asla ümidinizi kesmeyin. İnancınıza sarılın,  Milli Görüş’e sarılın.  Çare Milli Görüş’tedir. Kurtuluş, yetki verdiğiniz takdirde Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’ndedir. Geleceğiniz Saadet Partisi Gençlik Kolları’ndadır.

     Ülkemizin yeniden inşası için, temiz bir toplum, müreffeh, faziletli bir gelecek için gelin Milli Görüş’te, Saadet Partisi’nde toplanalım.  Milli Görüş bu zamana kadar ne aldanmış ne aldatmıştır. Bundan sonra da iyiye, güzele, adalete ve faydalı olana yüksek enerji ve sadakat ile hizmet edecektir.

   Türkiye’nin, Bursa’nın çeşitli partileri ve sivil toplum kuruluşları! Bir araya gelelim. İşçinin emeğinin sömürülmediği, üniversite mezunlarının iş bulma ve KYK borcu ödeme kaygısı yaşamayacağı, gençlerin kaliteli bir eğitimden geçeceği ve umutsuzluğa düşmeyeceği bir ülkenin inşası için çözüm önerileri sunalım. Fikirlerimizi tartışalım. Kutuplaşma, ayrışma ile bu memleketin sorunları çözülmeyecektir.

Sonuç olarak, evet, Milli Piyango haramdır ama; Gençlerin geleceğini çalmak da HARAMDIR” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ