Zirvede Haber

BBP’li Alfatlı: Asgari ücret, temel ücret haline gelmemeli

BBP’li Alfatlı: Asgari ücret, temel ücret haline gelmemeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) iş dünyasından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, 2021 yılı için uygulanacak asgari ücretini değerlendirdi.

Alfatlı, “İnsanca yaşanabilecek ücretin bu olmadığını biliyoruz. Hem işgören, hem de işverenin mutlu olabileceği tablo da bu değil. 3,577,50 TL brüt, AGİ dahil çalışanın eline geçen 2,825,90 TL ve bu tutarın işverene maliyeti ise 4,203,56 TL. Bu şekli ile açıklanan asgari ücret hem çalışanı, hem de işvereni memnun etmemektedir. Asgari ücretin üzerindeki tüm yükler tamamen kaldırılmalı, ücret daha yaşanabilir hale getirilmelidir.” dedi.

Basın ve medya sektörüne de acilen destekler sağlanmalı

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, pandemi döneminde iş yoğunluğu artan, tarafsız ve doğru haberin peşinde koşan, yazılı ve görsel fedakar basın ve medya sektörünün de esnaf için sağlanan kira ve stopaj desteğinden faydalanması gereken grupta bulunmadığı, bu kesimlerin de mutlaka destekten faydalanması gerektiğini belirtti

Alfatlı, “Pandemi döneminde tüm sağlık çalışanları ve emniyet güçleriyle beraber basın sektöründe çalışanların da iş yoğunluğu muazzam derecede artmıştır. Ne var ki gelirleri de bir o kadar azalmıştır. Çünkü pandemi önlemleri kapsamında birçok sektörün faaliyetleri durdurulmuş, birçok meslek grubu iş yapamaz hale gelmiştir. Bu durum ülke ekonomisini etkilediği kadar tek gelir kaynağı reklam ve ilan olan medya ve basın sektörünü de ciddi derecede etkilemiştir” diye konuştu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı; pandemi döneminde iş yükü artan ve gelirleri neredeyse yok denecek kadar azalan bazı sektörlerin bu destekten mahrum kaldığını belirten, bu sektörlerin başında basın ve medyanın geldiğini ifade etti.

Pandemi sürecinde tarafsız ve doğru bilgi kaynağı, kamuoyuna en sağlıklı bilgiyi ulaştıran, kamuoyunun gören gözü, duyan kulağı olan basın çalışanlarının da desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlatan Alfatlı, pandemi nedeniyle esnafın işyerlerini kapatması ve ekonomik darboğaz nedeniyle tek gelir kaynağı reklam olan basın sektörünün zorlu bir süreç yaşadığını belirterek, ”Bundan dolayıdır ki, bu insanlar da ülke ekonomisi için diğer sektörler kadar önemlidirler ve üstelik anayasada özgürlükleri güvence altına alınmış bir sektörün çalışanlarıdırlar.” dedi.

Ekrem Alfatlı, 2021 yılının, tüm dünyada sağlık, refah, huzur ve barışın hakim olması, daha adaletli ve paylaşımcı bir dünya olması dileklerini sözlerine ekledi..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ