Zirvede Haber

Tekstil sektörü alarm veriyor

Tekstil sektörü alarm veriyor

Tekstilde mayıs ayında yüzde 38’e kadar düşen kapasite yüzde 60’a çıkmasına rağmen yurtdışı siparişlerin iptal edilmesi firmaları zora soktu. Kira bile ödemekte zorlanan işletmeler destek bekliyor.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre salgın yüzünden Türkiye’nin dünyada söz sahibi olduğu tekstil sektörü de alarm vermeye başladı. Mayıs ayında yüzde 38’e kadar düşen kapasite şu anda yüzde 60’a çıkmasına rağmen firmaların yurtdışı bağlantılarının iptal edilmesi tekstil firmalarını zora soktu. Kira bile ödemekte zorlanan işletmeler destek bekliyor.

KİRASINI ÖDEYEMEYEN VAR

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, tekstil ve konfeksiyonda ihracatının yüzde 70’inin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve İngiltere’ye yapıldığını belirterek, “AB, siparişlerini yüzde 90 seviyesinde iptal etti. Sektörde, kirasını bile ödeyemeyecek durumda olan işletmelerin sayısı her geçen gün artıyor. 20-30 yıldır vergi ödeyen tekstilcimize bizim de bakmamız lazım” dedi.

SEKTÖR GERİLİYOR

TBMM’de tekstil sektöründe yaşanan sorunlar konuşuldu. İYİ Partili Bedri Yaşar, ülkemizde 1 milyonun üzerinde istihdam sağlayan sektörün pandemi nedeniyle ciddi daralma yaşadığını belirtti. “Bu sektörde hem yurtiçinde hem de yurtdışında satışlar gittikçe düşüyor” diyen Yaşar, “2014 yılında 18 milyar dolar, 2019’da ise yaklaşık rakam 15 milyar dolar ihracat yapmışız. Her yıl ileriye gitmesi, gelişmesi gereken sektör maalesef gerilemekte” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ