Zirvede Haber

İletişim köprüsü kurmak için mücadele eden basına koyduğunuz ambargoyu kınıyoruz!

İletişim köprüsü kurmak için mücadele eden basına koyduğunuz ambargoyu kınıyoruz!

MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler; Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ilçe basını üzerinden koyduğu ambargo ile eleştirdi. Başkan Seymenler; “Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri de özgür ve bağımsız basındır. Medya; radyo, televizyon, gazete ve dergi gibi organlarıyla toplum ve bireyin bilgi sahibi olmasında, gelişmesinde ve olgunlaşmasında en önemli araçtır. Ülke demokrasisine giden yol hususiyetle yerelden geçtiği için yereldeki demokrasi bilincinin ana temalarından biri de yerel basındır.

Yerelde çok sesliliği ve yönetimlerin halk tarafından denetlenmesi işlevini yapma adına; maddi manevi, büyük bir özveriyle çalışan yerel basın, yönetenlerle yönetilenler arasında iletişim köprüsü kurmak için mücadele etmektedir. Adeta bulunduğu yer ve toplum için bir kanaat önderi görevi yapan yerel basınımızın güçlü bir şekilde yaşaması için, esnafından, vatandaşına; iş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına ve Belediye Başkanına kadar hepimize büyük görevler düşmektedir.

Marmara’nın İncisi Mudanya’mızın sosyal, ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişimlerini bizlere aktaran, demokrasinin temeli, halkın bilgi kaynağı olma adına bizim sesimiz olmak için bin bir emekle mücadele eden, yağmur, çamur demeden zorlu şartlarda, çalışmalarıyla ilçemizin kalkınmasında rol oynayan, Mudanya için emek veren fedakar ve değerli yerel basın gazetecilerimize, çalışanlarına, güzide radyomuza ve tüm basın mensuplarına bu emeklerinden dolayı bütün kalbimle teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Demokrasiyi sahada yansıtmak adına asli unsurlardan biri olan yerel basın bu kadar önem arz etmekteyken, belli başlı yerel basına ‘sizden randıman alamıyoruz’ deyip desteğini kesen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sormak istediklerim var:

Sizin yerel basındaki randıman anlayışınız nedir? Ne yapıyor ya da yapmıyorlar ki randıman alamıyorsunuz? Acaba Mudanyalı hemşerilerimiz sizden randıman alabiliyor mu? Hem Mudanya barış ve kardeşliğin başkentidir diyeceksiniz, hem de yerel basının birçoğundan sizden istediğimiz randımanı alamadık deyip desteği keseceksiniz? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…

Mudanya’da büyük iş çıkaran, emek veren yerel basının neredeyse tamamına yakınını desteklemediğiniz iddia ediliyor? Bu doğru mudur?

CHP parti programınızda sayfa 68’de yer alan ‘yerel demokrasinin güçlenmesinde önemli bir işlevi olan yerel basın, bağımsız ve özgür habercilik kurallarına bağlı kalmaları eşliğinde mali ve kurumsal alanda önemle desteklenecektir’ açıklamasını okumadınız mı? Yoksa okudunuz da bağımsız ve özgür haberciliğe mi karşısınız? Problem nedir? Kendi partinizin programını mı beğenmiyorsunuz?

Baki kalan kubbede hoş bir sada imiş. Bu makamlar gelip geçici. Yarın siz de bir başkasına koltuğu devredeceksiniz. Gelin bir tartın bakalım kendinizi… Sizce Mudanya yerel basınında hoş bir sada bırakabilecek misiniz?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ