Zirvede Haber

Bursa’yı Türkiye’ye Alinur Aktaş Anlattı…

Bursa’yı Türkiye’ye Alinur Aktaş Anlattı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulusal bir kanalın canlı yayınında Bursa’yı yeniden yıkıp inşa edeceklerini söyledi. Programda kentin silüetini bozan Doğanbey’deki TOKİ Konutları da gündeme gelince Aktaş, ‘Bunlara da sıra gelecek’ diye yanıt verdi.

ENVER AKASOY (ÖZEL HABER) bursaduysun.com

Habertürk Televizyonu’nda Eren Eğilmez’in konuğu olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’yı ve belediye hizmetlerini anlatıp yöneltilen bir çok özel soruya da cevap verdi.

Bursa’nın Osmanlıya Başkentlik yapmış bir kent olduğunu anlatarak söze başlayan Başkan Aktaş, şehrin 6 padişah, 20 şehzade ve onlarca güzel insanı barındırmasının ayrı bir özellik olduğuna vurgu yaparak, ‘Bu güzel şehrin çok güzel değerleri var’ ifadelerini kullandı.

 

BURSA BİR DÜNYA ŞEHRİ

Bursa’nın önemli değerlerini anlatırken ‘Dünya şehri’ diye söz eden Aktaş, ‘İhracatta Türkiye’nin bazen iki, bazen üçüncü şehri konumundadır. İhracat şehri olmanın dışında, turizm ve kültür hazinelerini içinde barındırır. Bursa’da bir çok projemiz var. Bunları sadece Bursa olarak düşünmemek lazım. Bursa’nın bir Şehir Hastanesi var. Bu da bölgeye hitap ediyor’ dedi.

YIKILARAK GÜZELLEŞECEK

Ve Başkan Aktaş Bursa’yı kısaca özetledikten sonra kentte tarih ve yeşilin tekrar gün yüzüne çıkmaya başladığını bildirdi. Aktaş, bunu belirtirken, ‘Şehri yıkarak güzelleştiriyoruz’ açıklamasında bulundu.

Programın yapımcısı Eren Eğilmez ‘Yıkarak güzelleştirmek ne demek oluyor?’ diye sorunca da Aktaş buna, ‘Bursa’yı çirkinleştiren, Bursa’nın kötü anılmasına sebep olan, Bursa’nın görselini bozan binaları yıkıyoruz. Biz bunların çoğunu şehri sağlıklı büyütmek adına yıkıyoruz. Bu binalar o günkü teknonojiyle yapılmış 50 yıllık, 60 yıllık binalar. Yani, ekonomik ömrünü tamamlamış binaları yıkıyoruz’ şeklinde yanıt verdi.

DOĞANBEY’İN DURUMU

Başkan Aktaş programda bunları anlatırken, çok eleştirilen ve kimilerinin ‘şehrin kalbine saplanan hançer’ olarak nitelendirdiği Doğanbey’deki TOKİ Konutları’nın fotoğrafı ekrana düştü.

Programın yapımcısı ‘Bursa’nın ucubeleri yıkılacak mı?’ diye ekranda başlık belirdikten sonra ‘Bunlar Bursa’nın sıkıntı yaratan binaları mı?. Yıkma projenize dahil olanlar mı? diye sordu.

Aktaş bunun üzerine şunları söyledi:

‘Ben göreve geldiğimden beri çok sık sorulan sorular bunlar. Daha yüksek binalar var Bursa’mızda. Bu görselin bizim açımızdan olumsuz tarafı şu. Uludağ’ın, Hanlar Bölgesi’nin görüntüsünü kapatıyor. Doğanbey Konutları şehrin silüetini bozuyor. Bunlara da sıra gelecek.’

PANDEMİYLE MÜCADELE

Başkan Aktaş birbuçuk saat süren programda pandemiyle ilgili verdikleri mücadeleyi de anlattı.

Aktaş, pandeminin ekonomiye etkisinin büyük olduğuna değinerek, ‘Yerel yönetimler olarak ne yapabiliriz diye istişare ettik. Talimat verdim. Mağdurları ön planda tutarak proje hazırlayın dedim. Çeşitli gıda yardımlarının yanı sıra mağdur esnafın su faturalarına yüzde 50 indirim uyguladık, kira bedellerini de yüzde 50 eksik aldık’ dedi.

Aktaş ayrıca, pandemi sürecini fırsata dönüştürdüklerini ve kısıtlamanın uygulandığı saatlerde yolları asfaltladıklarını, temizlik, bakım ve alt yapı çalışmaları yaptıklarının da altını çizdi.

ALTEPE’NİN YERİNE NEDEN SİZ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a programda, ‘Recep Altepe’nin yerine geldiniz. Sizin özelliğiniz neydi?’ diye de soruldu.

Aktaş bu soruya da, ‘Bu değerlendirmeyi yapan ben değilim. Genel merkezimiz, parti büyüklerimiz ve sayın Cumhurbaşkanımız yaptı bu değerlendirmeyi. İstifanın ardından bir Belediye Başkanı gerekiyordu. Yaşadığım tecrübeler vardı. Şehrin ekonomisine, şehrin sosyal hayatına dokunan projelerim oldu İnegöl’deki görevim sırasında. Parti büyüklerimizin bu değerlendirmeleri sonunda şahsıma görev verildi. Yoksa, partimizdeki her bir arkadaşımız çok değerlidir’ yanıtını verdi.

GELİN ATA BİNMİŞ YA NASİP’

Muhalefetten gelen çeşitli eleştirilerle ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Aktaş’a, Eren Eğilmez “Başka bir büyük şehrin belediye Başkanlığı ya da siyasetin başka alanlarında size görev verilirse, ‘Alinur Aktaş olarak Bursa’ya sığmam taşarım, yoksa bırakın beni Bursa’yla sınırlı kalayım’ mı dersiniz” şeklinde bir soru yöneltti.

Aktaş bu soruyu da, ‘Amiyane bir tabirle cevap vereyim bu sorunuza. Gelin ata binmiş, ya nasip demiş. Bana Bursa gibi bir şehir emanet edilmiş. Dolayısıyla bundan sonraki süreçle alakalı öngörü içinde olmam, planlama yapmam söz konusu değil. İşimi hakkıyla yapmak zorundayım. Aldığım emaneti en iyi şekilde temsil etmenin derdindeyim.’ diye cevap verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ