Zirvede Haber

İsmet İnönü Mudanya’da anıtı önünde anıldı

İsmet İnönü Mudanya’da anıtı önünde anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı, Mudanya Mütarekesi’nin başarılı devlet adamı İsmet İnönü, vefatının 47’inci yıldönümünde Mudanya’daki anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın silah arkadaşı, ikinci Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığı Mudanya Mütarekesi’nin başarılı devlet adamı İsmet İnönü, vefatının 47’inci  yıldönümünde Mudanya’daki anıtı önünde anıldı.

Anma töreni, Mütareke Meydanı’ndaki İnönü Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İnönü’yü anma programına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, CHP ilçe örgütü ve Mudanyalılar katıldı.

Mudanya Mütarekesi’nin İsmet İnönü’nün kararlı ve dik duruşuyla kazanılmış siyasi bir zafer olduğuna değinen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İsmet Paşa Mudanya Mütarekesi’nde bir asker olarak oturduğu masadan Lozan’da Türkiye’yi temsil edecek bir diplomat olarak kalkmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin tüm kurucu kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ