Zirvede Haber

Eğitim-İş Bursa: Sınav adaletsizliği!..

Eğitim-İş Bursa: Sınav adaletsizliği!..

Geçtiğimiz gün sosyal medyada gündem olan yüz yüze sınavlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı son dakika kararını bugün açıkladı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin çağrısına yanıt veren Bakan Selçuk, sınavların ertelendiğini ifade etti. Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, geç alınmış kararın sınava giren öğrencilerle girmeyen öğrenciler arasında adaletsizliği de beraberinde getirdiğini söyledi.Geçtiğimiz günlerde sınavlara ilişkin yapılan duyuruda ortaokul ve lise öğrencilerinin sınavlara belirlenen tarihlerde yüz yüze katılım sağlayacağı ifade edilirken milyonlarca öğrenci bu karara karşı sosyal medyada ertelenme çağrısında bulunmuştu. Bakan Selçuk bu konuda verilen yeni kararı kamuoyuna duyurdu. Buna göre; yüz yüze yapılması kararlaştırılan sınavların ertelendiği bildirildi.

enbursa.com

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, konuyla ilgili enBursa.com mikrofonlarına geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi ve sınava giren öğrenciler ile sınava girmeyen öğrenciler arasındaki adaletsizliğe dikkat çekti.

Toy, şöyle konuştu:

“Yüz yüze sınav yapılmasının ciddi bir tehlikesi vardı zaten. Salgın yayılımının bu kadar hızlı olduğu bir süreçte öğrencilerimizin toplu taşıma ile okula gelmesi konusunda endişelerimiz vardı. Fakat bu kararın daha önce alınması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü okulların bir kısmında sınavlar yapıldı, yarısında yapılamadı.

“ALEL ACELE VERİLMİŞ BİR KARAR”

4 Ocak’tan itibaren yüz yüze sınav yapacakken biz, bugün alınan bir karar ile sınavlar iptal oldu. Peki önce yapılan sınavlar ne olacak? Onlar dahil olacak. 1-2 ve 3’ncü sınıflarda not ile değerlendirme yapmıyoruz. Fakat 4’ncü sınıftan itibaren lise son sınıfa kadar bizler ders içi katılımının yanı sıra bir de sınav notu ile öğrencileri değerlendiriyoruz. Bugünkü açıklamaya göre de yapılan sınavlar dahil olacak. Biz de şimdi soruyoruz bakanlığa sınav yapılan öğrenciler ile yapılmayan öğrenciler arasındaki bu adaletsizlik nasıl giderilecek? Yani ölçme değerlendirme bizler için çok mühim ve ciddi bir konu. Fakat yapılan uygulama ne yazık ki böyle olmadığını gösteriyor. Bu konuda da endişelerimiz var. Sınavlar ile ilgili kararların plansız, açıkçası öngörülmeden, öğretmenleri sürecin dışında bırakarak, eğitim sendikaların fikirleri alınmayarak ve çok alel acele verildiğini düşünüyoruz. Ortaya çıkaracak bir çok eşitsizlik ve adaletsizlik konusunda da endişelerimiz var.

“OKULLARDA HİJYEN ŞARTLARI SAĞLANAMADI”

Bunların harici örneğin okul öncesi yüz yüze eğitime geçildi ama biz alanda öğretmenleri ziyaret ediyoruz. Oralara da hiç personel gönderilemedi. Hijyen şartları sağlanamadı. İşte yüz yüze sınav yapıldığında da ne yazık ki aynı koşullar ile karşılaşacağız endişesi hep taşıyorduk. Biz Eğitim İş olarak soruyoruz; sınav yapılan okullarda ne olacak? Adaletsizliği giderme yönünde nasıl bir yol izlenecek? Bakanlığın açıklamasını bekliyoruz. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ