Zirvede Haber

Sadece Kendimizden Değil, Birbirimizden de Sorumluyuz!

Sadece Kendimizden Değil, Birbirimizden de Sorumluyuz!

“Fotoğraftaki gencin ismi Mehmet!” Büyükşehir’in en iyi ablası, şimdilerin yeni siyasetçisi Beyhan Erdoğan’ı hiç bu kadar kızgın görmemiştiniz! İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi ve  Toplumsal Politikalar Engelli Komisyon Başkanı Beyhan Erdoğan sosyal medya hesabından isyan etti.

Erdoğan; “Dünya tatlısı bu gençle tanışsanız ne demek istediğimi anlarsınız, yok böyle bir mahsumiyet. Mehmet’e telkinle iş yaptırabilirsiniz toplum içinde uyumlu bir çocuk. Mehmet’i anne ve babası sosyal hayata özel eğitim ve ailenin özel çabalarıyla çok güzel hazırlamışlar.

Mehmet ailesine pek fazla yük olmayan zihinsel engelli bir delikanlımız. Mehmet hergün kendisi gezmeye gidiyor üstelikte Pandemi şartlarından da haberdar kurallara uygun bir şekilde değim yerindeyse, dışarıya çıkıp şöyle efkar  dağıtıp geliyor. Geçtiğimiz salı Mehmet yine herczaman ki gibi sokağa çıkıyor ayrıca belirteyim çocuğumuz asla saldırgan değil dedim ya çok uyumlu.

Tabi bütün gün geziyor ikindiden sonra eve geliyor eli yüzü kan revan içinde. Annesi korku ve endişe içinde Mehmet’e soruyor kim yaptı nerede yaptılar nasıl oldu tabi çocuk nerede oldu kim yaptı bilemiyor, sadece dövdüler diyordu.

Anne Karakola götürüyor, çocuk aynı şekilde hiç bir şey bilmiyor anlatamıyor. Doğal tabi evladımız zihinsel engelli, ayrıntılı anlayabilmesi mümkün değil. Şimdi bu çocuğumuzu belliki birileri dövmüş hemde acımasızca, hiç acımadan bu çocuğumuzu darp etmiş dövmüşler. Hadi dövenler vijdansız peki bu çocuğumuzu dövülürken hiç kimse görmedimi polisi aramak akıllarına gelmedimi.

Hadi zihinsel engelli olduğunu anlamadınız, olabilir ama birileri bir vatandaşımızı tartaklıyor ne için polisi aramıyorsunuz. Bu bizlerin vatandaşlık görevi, biz çevremizdeki insanlara duyarlı olmak zorundayız. İnsanlar yok yere ölüyor, hangi ara nemelazımcı olduk.

Unutmayın birgün hepimizin başına gelebilir ve o gün herkes yanınızdan gelip geçer ilgilenen olmaz. Onun için Lütfen ama lütfen birbirimize sahip çıkalım!” ifadeleri ile isyanını kamuoyu paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ