Zirvede Haber

FİŞEKHANE’DE ÇEKİMLERİ GERÇEKLEŞEN 28. KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI AÇIKLANDI

FİŞEKHANE’DE ÇEKİMLERİ GERÇEKLEŞEN 28. KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI AÇIKLANDI

Fişekhane’nin tarihi atmosferinde çekimleri gerçekleşen “28. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması”nın kazananları belli oldu. Kazananlar 23 Aralık 2020 günü İHKİB’in online platformlarından yaptığı canlı yayında açıklandı.  İstanbul’un yeni kültür & sanat ve yaşam merkezi tarihi Fişekhane’de kurulan sahnede, görsel bir şölenle sergilenen defileler büyük beğeni toplandı. Bu senenin ödül alan isimleri Nadin Altıparmak, Gülşah Aypak ve Lidya Zenginel oldu.

 İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından 28 yıldır düzenlenen ve birçok genç tasarımcının hayatını değiştiren 28. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın kazananları, bu sene pandemi koşulları sebebiyle seyirciye kapalı olarak 23 Aralık 2020 günü online yayınla açıklandı. Yarışmanın finale kalan 10 genç tasarımcısının koleksiyonlarının defile çekimlerine Fişekhane ev sahipliği yaptı. 200 yıla yakın geçmişi ile geleceğin tasarımcılarına sahne olan Fişekhane’nin tarihi atmosferiyle bütünleşerek sergilenen defileler, aynı zamanda görsel bir şölene dönüştü.

Pandemi koşulları nedeniyle ilk kez online olarak gerçekleşen ödül töreninde ise finale kalan 10 genç tasarımcının koleksiyonları aralarında Özgür Masur, Zeynep Tosun, Özlem Kaya, Başak Dizer gibi sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada Nadin Altıparmak birinci, Gülşah Aypak ikinci, Lidya Zenginel üçüncü oldu.

Fişekhane hakkında:

Tarihi dokusu ile sanatın her dalına dokunan Fişekhane, etkinlik programları ile İstanbul’un kültür sahnesinde yerini aldı. Kültür, sanat, eğlence ve lezzeti, tarihi bir dokuda, üstün kalite anlayışıyla sunan konseptiyle, sosyal yaşamı farklı bir boyuta taşıyan Fişekhane; çok amaçlı bir performans sanatları sahnesi, tiyatro salonları, sinema salonları ve Contemporary Istanbul Vakfı’nın yeni açtığı “Cocoon” adlı galerinin yanı sıra gastronomi ve yeme – içme alanlarını da ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Kültür, sanat ve gastronominin yeni buluşma noktası Fişekhane, yıl boyunca yerli ve uluslararası prodüksiyonlara, festivallere, müzikallere, tiyatroya, sergilere, panel ve söyleşilere ev sahipliği yapacak.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ