Zirvede Haber

Koronavirüs bu sektöre yaradı!

Koronavirüs bu sektöre yaradı!

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını hemen hemen her sektörü sekteye uğratırken, yüncülerin yüzünü güldürdü.Mart ayından bu yana uygulanan yasaklar Bursalı kadınları yüncülere yönlendirdi. El emeği göz nuru örülen atkılar, bereler, hırkalar vb. için yüncülerin yolunu tutan Bursalı kadınlar, dükkanları doldurdu. Koronavirüs nedeniyle bir çok sektör sekteye uğrarken, adeta kapış kapış giden ipler ise yüncülerin yüzünü güldürdü.

ÖRNEĞİNİ BULAN YÜNCÜLERE KOŞTU
Sokağa çıkma yasağı, pandemi, koronavirüs derken birçok vatandaş kendilerini eve kapattı. Evde yapacak bir şey bulamayan ve canları sıkılan kadınlar ise kendilerini örgüye verdi. Örgü örmenin terapi gibi olduğunu söyleyen Bursalı kadınlar, ellerine örneklerini aldıkları gibi iplik almaya koştu.

“AŞIRI TALEP VAR”
Bursalı kadınların çok becerikli olduğunu söyleyen yüncü Nilah Şahbaz konuyla ilgili şöyle konuştu:

“İpçilerde pandemi süreci çok yoğun bir şekilde gidiyor. Aslında yazın biz çok sakin oluruz ama bu sene yazda duramadık. Çok aşırı bir talep var. Artık malzeme yetiştiremiyoruz. Bir çok üretimler durdu. Yoğun bir talep var ip sektöründe.  Şuanda kadınlar her şey örüyorlar.  Yazın daha çok pamuk ürünler gider. Kışın daha çok kalınlar. Ama şuan ayrım yok. Bütün ürünler satışta. Örgü konusunda Bursalı hanımlar maşallah ilk sırada geliyor. Ne buluyorlarsa alıyorlar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ