Zirvede Haber

İkinci El’de Dikkat Edilecek Hususları O İsim Açıkladı!

İkinci El’de Dikkat Edilecek Hususları O İsim Açıkladı!

İkinci el oto piyasası doların artışı ve pandemi kısıtlamaları ile birlikte bir miktar arttı. Bursalı ikinci el oto alırken ne yapmalı, nasıl hareket etmeli. Sektörün yeni oyuncularından olan genç iş insanı Reba Otomotiv San .Tic.Ltd.Şti Recep Batuhan Özkan’a konuk olduk ve sektörün bu konudaki sorunlarını görüştük. Koronavirüs (Covid-19) salgınından sonra yaşanan sıfır araç tedarik sorunu, vatandaşları ikinci el araç almaya yönlendirdi. Fazla seçeneğin olduğu piyasada vatandaşlar uyarılırken araç satın alırken dikkat edilmesi gereken kurallar altın değerinde önem taşıyor. Herhangi bir sorunla karşılaşmak istemeyen alıcılar ince eleyip sık dokurken zaman zaman hatalar da yapılabiliyor. Konunun uzmanlarından olan  Reba Otomotiv Yön.Kur.Bşk Recep Batuhan Özkan araç alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 4 KURAL

Araç alırken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken 4 altın kuraldan bahseden Özkan; “Birinci kuralımız; 5064’e mesaj çekeceğiz aracın şase numarasını; ‘Hasar S şasi numarası’ yazacağız. Arabamızın hasar kaydını göreceğiz. İkinci kuralımız; telefonumuza HGS uygulamasını indireceğiz aracın geçmiş muayene sorgulamasını yapacağız. Üçüncü kural; araba ne olursa olsun alırken bir oto ekspertize götürelim bu da olmazsa olmaz bir şey. Dördüncü kural ise; satış esnasında noter evrakımızı verelim satış işlemi başlayınca para transferi yapalım. Paranızı hesabınızda görene kadar imza atmayın. Noterle irtibatlı olarak, ama bu 4 kural çok önemli! Bu sektör şu anda hızlı bir sektör herkes buna yöneliyor. Memur da olsa işçi de olsa herkes araba satma hevesinde, herkesin popüler mesleği” dedi.

“EKONOMİK ARAÇLARA TALEP VAR

İkinci el araç piyasasındaki son durumu anlatıp, yeni yıl beklentilerini sıralayan Reba Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Recep Batuhan Özkan, “Covid-19 başladığında piyasada bir durgunluk oldu. Hayat normale dönüp, ilk şok atlatılınca taleplerin artığını gördük. Çünkü insanlar virüse yakalanma endişesiyle toplu taşımaya binmekten çekindi ve araç almak için oto galericilerin kapısını çaldı. Ama üst segment değil daha ekonomik araçlar alındı. Bu dönemde ikinci el araç satışları yüzde 35 arttı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ