Zirvede Haber

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Helal Zirvesine Katıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Helal Zirvesine Katıldı

Dünya Helal Zirvesi, helal sektör oyuncuları ve yatırımcılarını 6. kez bir araya getirmek için start aldı. “Herkes için Helal: Üretimden Tüketime Her Yönüyle Helal” başlığı altında, Discover Events organizatörlüğü ile İstanbul’da düzenlenen Dünya Helal Zirvesi, 21 Aralık tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla başladı.

“Herkes için Helal: Üretimden Tüketime Her Yönüyle Helal” başlığı altında bu sene 6’ncısı düzenlenen Dünya Helal Zirvesi, 21 Aralık pazartesi günü Dünya Helal Konseyi  Başkan Yardımcısı Emre Ete, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, (online) Helal Akreditasyon Kurumu Başkanı Zafer Soylu, (online) Afganistan İslam Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Nisar Ahmad Faizi Ghoryani, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreteri İhsan Övüt’ün  açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılışta söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Helal dairesinde yaşamak, biz Müslümanların hayat standardının olmazsa olmaz kuralıdır. ‘Helal lokma’ bu dairenin en önemli halkasıdır. Biz boğazımızdan geçen ve çoluk çocuğumuza yedirdiğimiz her lokmanın hesabını vereceğimize inanmışız. dolayısıyla yediğimiz içtiğimiz her türlü gıdanın helal olması şart.

Dünya nüfusu hızla artıyor, doğal olarak insanların gıda ihtiyacı da artıyor. Günümüzde Müslüman nüfusun bulunduğu ülkelerde yeterli ve kaliteli gıda tedarikinin yanında, ‘helal konsepti’ne  uygun  olarak üretilmesi  de giderek  bir  zorunluluk   halini  almaktadır. Helal gıda temininde en önemli faktörler gıdanın fiyatının ve kalitesinin uygun olmasının yanında, dini kaidelere uygun olarak üretim sürecinden geçirilmesi, uygun yemlerle beslenmesi, işlenmesi ve depolanması gerekmektedir.

Bugün dünya genelinde 5 trilyon Dolarlık bir ekonomik potansiyel var. Bu potansiyelin: 250 milyar Doları turizm, 1,5 trilyon Doları İslami finans, 1,5 trilyon Doları gıda ekonomisi, 1,75 trilyon Doları da kozmetik, tekstil, ilaç ve medya gibi diğer kalemlerden oluşuyor. Giderek büyüyen helal pazarında firmaların küresel düzeyde rekabet edebilmeleri için mutlaka helal konseptine uygun üretim yapmaları gerekmektedir” dedi.

Herkes için Helal

Dünya Helal Zirvesi, 6’ncı yılında 15 ülkeden 60 konuşmacıyı, helal gıda, kozmetik, turizm, ilaç, muhafazakâr giyim, İslami finans ve İslami yaşam gibi alanlarda konferanslar vermek üzere ağırlıyor.

“Herkes için Helal: Üretimden Tüketime Her Yönüyle Helal” başlığı altında düzenlenen, E-Halal Expo 2020 ile eş zamanlı gerçekleşecek olan 6. Dünya Helal Zirvesi’nin 21 Aralık pazartesi günkü oturumlarında “Helal Pazarı ve Helal Kalite Altyapısı”, “Helal Standardizasyonda Yeni Zorluklar ve Fırsatlar”, “Uygunluk Değerlendirmesine İlişkin İİT/SMIIC Standartları” konuları ele alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ