Zirvede Haber

Genç Partililerden Fuhuş Yuvası Benzetmesine Sert Tepki

Genç Partililerden Fuhuş Yuvası Benzetmesine Sert Tepki

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun “üniversiteler fuhuş yuvası” sözleri tepkiye neden oldu. Konuyla ilgili Küçükçekmece Savcılığı’nın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından soruşturma başlattığı bildirildi. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için “fuhuş yuvası” ifadesini kullanmıştı.  Üniversite rektörlüğü de ‘söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını’ duyurmuştu.

“ÇİRKİN İFADELERİN KULLANILMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalardan bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Sakarya Üniversitesindeki bir öğretim üyesinin katıldığı bir televizyon programında üniversitelerimiz hakkında sarf etmiş olduğu ve kamuoyunun haklı olarak büyük tepkisini çeken ifadelere dair üniversitesince işlem başlatılmıştır. Bilindiği üzere akademisyenlerle ilgili disiplin işlemleri kanun gereği ancak üniversiteleri tarafından başlatılabilmekte ve yürütülebilmektedir. Evlatlarımızın okuduğu üniversitelerimizin, zikretmeye bile hicap duyduğumuz mekânlara benzetilmesi ve çok çirkin ifadelerin kullanılması asla kabul edilemez. Bu vesile ile akademik ifade özgürlüğünün yanlış anlaşılmaması ve hocalarımızın milletimizin değerlerine ve hassas olduğu konulara ve kavramlara dair konuşurken son derece dikkatli olmaları gerektiğini belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Tepkilerin odağında olan Prof Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na bir tepkide Genç Parti Bursa İl Başkanı Tuncer Mutlu’dan geldi. Başkan Tuncer Mutlu; “Üniversite de okuyanın kendi kızı olmadığını düşünerek tamamen bilinçaltında yarattığı tanımlama canlı yayında ağızdan çıktı! Bilim yuvası olan üniversitelerin bu düşünceye sahip olan öğretim üyelerinin işgalinden biran önce kurtulmaları gerekiyor. Dünyanın en kutsal varlığı olan kadını bu şekilde itham etmek hiçbir makamın haddine değildir. Genç Parti olarak tüm il başkanlıklarımız da bu yaşanan olayı protesto edeceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ