Zirvede Haber

ASGD’ye Yaptığınız Hareketle, Bursa’yı da Alt Lige İttiniz!

ASGD’ye Yaptığınız Hareketle, Bursa’yı da Alt Lige İttiniz!

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD), 1992 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan kiraladığı arsa üzerinde yaptığı Genel Merkez İdari ve Sosyal Tesisleri’nden, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yıkım kararı’ gerekçesiyle çıkartılmış, söz konusu bina geçtiğimiz haftalarda yıkılmıştı. ASGD’nin mahkeme kararına rağmen hukuksuz tahliyesi sonra oluşan mağduriyetine siyasilerin tepkileri ve derneğe destek mesajları bir üst perdeye taşındı. Demokrat, Saadet ve DSP Genel Başkan Yardımcıları, GİK Üyeleri, MYK Üyeleri yaşanan olayı sert sözler ile eleştirdi.

Bursa Son Yıkımla Alt Lige Düşmüştür!

DSP Genel Başkan Yardımcısı A. Murat Özbilge; “Her açıdan bakıldığında bir akıl tutulması yaşıyoruz. ASGD sadece Bursa’nın değil, Türkiye’ye mal olmuş yüzlerce üyesi olan bir dernek. Bir yetki karmaşasından faydalanılarak, üstelik mahkeme süreci devam edilirken acilen alınan tahliye kararı ve ondan sonra gelişen olaylar mutlaka incelenmelidir. Dernek Yöneticileri’nin bu süreçte DSP İl Örgütü’müz yanındadır.” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul; “ASGD’nin elle tutulur bir neden gösterilmeden tahliye olması kabul edilemez bir davranıştır. Her vicdan sahibi şu soruyu sorar; ‘ASGD’nin tahliye olmasının gerçek gerekçesi nedir?’ ASGD’nin başlattığı hukuk mücadelesini DSP Bursa Örgütü’müz yakından takip ediyor.” dedi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur; “ASGD’nin yaşadığı dramı ilk duyduğumda gerçekliğine ihtimal vermemiştim. Ancak; yaşanan gelişmeler ve verilen hukuk mücadelesi ile yaşanan durumun sıkıntılarını gördüğümde ASGD’ye yapılanın gerçek bir zulüm olduğunu gördüm. Yıllarca boş arsaya kira veren, üstündeki tesisi kendi imkanları ile yapan ASGD’nin verdiği mücadelede Demokrat Parti Bursa İl ve İlçe Başkanlıkları yanındadır.” dedi.

Demokrat Parti MYK Üyesi Nazif Kara; “Devasa bir alana sahip olan Kültürpark bitişiğinde 500 metrekarelik bir alanın Millet Bahçesi’ne katılması sonucu oluşan hazin bir hadisedir bugün ASGD’nin yaşadıkları. Tahliyenin gerekçeleri arasında kendi imkanları ile yapılan binanın çürüklüğü gözüküyor. Yarı kamu kurumu özelliği de taşıyan ASGD’nin başlattığı hukuk mücadelesini Demokrat Parti Bursa Teşkilatlarımız yakından takip ediyor.” dedi.

Demokrat Parti MYK Üyesi Ali Kamil Göral; “ASGD’nin başına gelen olay nedeniyle üzüldük. Yıllarca kendisine tahsis edilen boş binaya kira veren, kendi imkanları ile Bursa’ya kendi meslektaşları için tesis kazandıran, sonrasında mesnetsiz gerekçeleri ile kurdukları tesis başlarına yıkılan ASGD’nin başlattığı hukuk mücadelesinde Demokratlar yanındadır.” dedi.

Saadet Partisi GİK Üyesi Gökhan Gerçek; “ASGD’nin yaşamış olduğu olayın perde arkasındaki gerekçeleri Bursalıların iyi gözlemlemesi gerekiyor. Her yönüyle sınıfta kalan Bursa son yapılan bu hareketle de gazetecilerin gözünde bir alt lige düşmüştür. Üzgünüz. Saadet Bursa İl Başkanlığı’mız konuya vakıf. Verilen bir hukuk mücadelesi var. ASGD Yöneticileri ile iletişim halindeyiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ