Zirvede Haber

Uysal, DSP Genel Başkanı Aksakal’ı ağırladı

Uysal, DSP Genel Başkanı Aksakal’ı ağırladı

UYSAL: “Türkiye’ye ekolojik dengeden başlayarak felaketlerin kapısını aralayacak Kanal İstanbul inadından vazgeçsinler ki sözlerine kıymet atfedelim.”

AKSAKAL: “İnanmak ve ümit etmek isteriz ki; Demokratik Sol duruşun, ECEVİT ruhuyla tarihe mal olmuş direncin bir benzerini bugün iktidarda bulunan siyasi irade de gösterebilsin.”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüştü.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Merkezdeki makamında DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve beraberindeki heyeti ağırladı.

“Görüşme bir buçuk saat sürdü”

Bir buçuk saate yakın bir süre devam eden kabulde misafirleri Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yanı sıra Seçim İşleri Başkanı Muhammet Kelleci, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, Kadın ve Gençlik İşleri Başkanı Av. Ali Serdar Eriş ve Sosyal İşler Başkanı Murat Aydoğdu karşıladı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a ise ziyaret sırasında Parlamento ve Hükümetle İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ile Hukuk İşleri, Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Onur İste ile Tarım, Orman ve Çevre Politikaları Başkanı Yılmaz Bilensoy eşlik etti.

“Türkiye’de birliğin beraberliğin yanı sıra başı dik karnı tok, sırtı pek insanları görmek istiyoruz”

Ziyaretin ardından liderler kameralar karşısına geçerek açıklamada bulundular. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin uysal yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Türkiye; siyasi, iktisadi her alanda sistematik bir çöküş yaşıyor. Tükenmiş, iddialarından ari, yoksun hale gelmiş bir iktidar yapısı, öte tarafta kaynakları tüketilmiş bir Türkiye…

Bu ülkenin geçmişini biliyoruz, nereden geldiğimizi biliyoruz, sorunları ve çözümlerini biliyoruz. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı dışarıdan da içeriden de meydan okumalar var. Türkiye’de birliğin beraberliğin yanı sıra başı dik karnı tok, sırtı pek insanları maalesef pek göremez olduk.

İktidara yakın birtakım işadamlarının vergi borçları affedilirken bu pandemi sürecinde, milyonlarca insanı mağdur edilmiş, esnafına 500’er liradan başlayan yardımlar yapan iktidarı da üzülerek izliyoruz.

“Kavramların içlerini boşalttılar”

Böyle bir süreçte iktidarın reform gibi, değişim gibi, dönüşüm gibi kavramları geçmişten günümüze nasıl tükettiklerini gördük. Türkiye’de eğer bir reform yapacaklar ise 1 Aralık 2019’da Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantımızda da dile getirdiğimiz başlıklardan başlasınlar.

Devlet başkanlığı ile parti genel başkanlığının ayırsınlar. HSK’yı siyasetten bağımsız, özerk bir yapıya kavuştursunlar. Meclisin varlık nedeni olan bütçe hakkını geri iade etsinler. Siyasi Partiler ve Seçim Yasasını değiştirsinler. Denetleyici, düzenleyici hüviyetleri itibariyle RTÜK, Basın İlan Kurumu ile hepimizin verdiği vergi kaynaklarından faaliyetlerini yürüten Anadolu Ajansı ve TRT’yi, TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin eşit bir şekilde temsil edildiği bir yapıya kavuştursunlar.  Eğer reform yapacaklarsa buradan başlasınlar.

“Kanal İstanbul inadından vazgeçsinler”

Topluma bir iyi niyet göstergesi olarak sözlerini ciddiye almamızı istiyorlarsa Türkiye’ye ekolojik dengeden başlayarak felaketlerin kapısını aralayacak Kanal İstanbul inadından vazgeçsinler ki sözlerine kıymet atfedelim.”

“Ekonomi ve Hukuk Reformu çalışmalarına önerilerimizi paylaştık”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise  “Son dönemde bir ihtiyaç haline geldiği Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da dile getirilen ve Hükümet nezdinde başlanıldığı açıklanan “Ekonomi ve Hukuk Reformu” çalışmalarına Demokratik Sol Parti olarak önerilerimizi sunmak üzere başlattığımız ziyaretlerimiz dolayısıyla bugün Demokrat Parti’yi ziyaret ettik. Genel Başkan Sayın Uysal ve çalışma arkadaşları ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

İnanmak ve ümit etmek isteriz ki; Demokratik Sol duruşun, ECEVİT ruhuyla tarihe mal olmuş direncin bir benzerini bugün iktidarda bulunan siyasi irade de gösterebilsin ve ABD yaptırımlarına karşı egemen bir devlet olarak uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı korumak adına Kürecik ve İncirlik Üslerini kapatarak mütekabiliyet kurallarını uygulama kararlılığını göstersin” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ