Zirvede Haber

Yenişehir’de Ortalık Toz Duman!

Yenişehir’de Ortalık Toz Duman!

Bursa’da önce Kestel Çataltepe’de inşa edilmesi planlanan ancak tepkilerden sonra Kestel Soğuksu bölgesinde yapılması düşünülen cezaevi için yine yer değişikliğine gidildi. Bu kez Yenişehir’de karar kılınırken, ilçe sakinleri durumdan memnun değil.Bursa’da önce Kestel Çataltepe’de inşa edilmesi planlanan ancak tepkilerden sonra Kestel Soğuksu bölgesinde yapılması düşünülen cezaevi için yine yer değişikliğine gidildi. Bu kez Yenişehir’de karar kılınırken, ilçe sakinleri durumdan memnun değil.

Konuyla ilgili son gelişmeleri Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal aktardı.

Kestel’deki mera alanlarına yapılmak istenen inşaata bölge sahipleri karşı çıkınca, Adalet Bakanlığı yetkilileri Yenişehir Havaalanı yolu üzerindeki 455 dönümlük araziyi yeni cezaevi için gündeme alsa da yine tepkiyle karşılaştı.

Özdal, köşesinde; “Ancak söz konusu arazi 1. sınıf tarım alanı olduğu için bu kez Yenişehirliler ayağa kalktı.

Öyle ki önceki gün iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcileri Cumhur İttifakı adayı MHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın çağrısıyla belediye binasında bir araya geldi.

AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi temsilcilerinin yanı sıra ziraat odası ve muhtarlar derneği temsilcilerinin de katıldığı toplantıdan tek bir sonuç çıktı:

Mera alanına cezaevi istemiyoruz.

Yani ilk kez Cumhur ve Millet İttifakı temsilcileri, aynı masada bir araya geldiler, ortak hareket etme kararı aldılar.

Yenişehir’de iktidar ve muhalefet temsilcilerinin yanı sıra, ziraat odaları, sivil toplum örgütleri, 455 dönümlük mera arazisine cezaevi kurulmasını istemiyor.

Önce ortak hareket etme kararı alındı.

Ardından Adalet Bakanlığı’ndan randevu talep edildi.

Randevunun bu hafta verilmesi bekleniyor.

Yenişehirli heyet muhtemelen Bursalı Adalet Bakan Yardımcıları Uğurhan Kuş ve Zekeriya Birkan ile görüşüp taleplerini iletecekler.

Bu arada AK Partili bazı milletvekillerine, ‘Cezaevi burada yapılırsa Yenişehir’de  Cumhur İttifakı çok zor durumda kalır’ denildiğini duydum” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ