Zirvede Haber

320 Milyon Topladınız Para Nerede?

320 Milyon Topladınız Para Nerede?

Gelecek; kültür ve sanat alanında yaşanan gelişmelere el attı. Gelecek Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı ve Kültür Sanat Politikaları Başkanı Pervin Taş; 320 milyon civarındaki fonun nereye harcandığını sordu. Taş; “Her toplumu inşa eden alanlar vardır. Kültür eğitim ile beraber insanı inşa eden ikincil değil, birincil önemde ele alınmalıdır.

Kültür ve Sanat doğru politikalar uygulandığında bir ülkenin sahip olduğu en önemli yumuşak ve akilli güç unsurlarının başında gelmektedir. Yüksek maliyetli alt-yapı yatırımlarına öncelik verilmiş, kendi kültürümüzün tanınması ve benimsenmesi kalıcı proje ve programların geliştirilmesi geriye bırakılmıştır. Gelecek Partisi olarak bizim amacımız, temel ilkemiz evrenselliğe açık milli birikim anlayışıdır. Özellikle Kamu Otoritesinin desteklediği Kültür ve Sanat faaliyetlerinin sanat ve sanatçıyı tahakküm altına alan değil, ufkunu açan, vizyon katan özgür sanat bağlamında cesaretlendiren bir bakışla desteklenmelidir.

Gelelim sektörün mağdurlarına Bakanlığa Turkiye’nin bütün sanatçılarını kapsayan bir fon var mı diye sorduk.
Yapılan açıklama da bu fonun 20-30 Bin sanatçıyı kapsayacağı düşünülmektedir.

Peki 650 bin sanatçı ne olacak?

Desteğin kapsamı 1000 lira midir?

Net 6 ayını issiz geçiren sektörün mağdurlarına layık görülen destek 1000 lira mıdır?

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında toplanan paraya ilişkin nisan ayında meclise verilen soru önergesinde belirtilen 320 milyon liralık fon nerede!

Niçin sanatçılara dağıtılmıyor!

8 Mayısta Bakanlığa Türkiye de şu an Kültür ve Sanat Sektöründe istihdam edilen kaç kişi vardır, diye sorduğumuzda son açıklamalarda gördük ki, Bakanlık bu konuda veri çalışması yapmamış. Bunu Bakanlığın destek planının ancak meslek birliklerine, sendikalara kaydı olan kimseleri kapsamasından, sektörün en büyük çoğunluğunu oluşturan kayıt dışı müzik emekçilerini baz almamasından, açıklamalarından anlıyoruz. Yani önce “Sanatçıyım” diye yalvarıp, sonra mi parayı alacaklar! ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ