Zirvede Haber

Ne Yolmuş Beee….

Ne Yolmuş Beee….

2015 yılında Yeniköy Kuz mahalle ile Güzelyurt Sarnıç mahallesi arasında yol çalışması için Espiye Orman İşletme şefliğinden resmi çalışmalar yapılarak yolun yapılması için izin çıkartılır.

Resmi evraklara göre yapılması gereken yol Yeniköy Kuz mahalle ile Güzelyurt Sarnıç mahallesi arasında iken, kaçak yapılan yol Yeniköy Hıdırlı mahallesi ile Güzelyurt Sarnıç mahallesi arasına yapılıyor.

Köy sakinlerinde A. A, kaçak yapılan yol ile ilgili çalışma olup olmadığını bilgi edinmek amacıyla Espiye Kaymakamlığına dilekçe yazıyor.

Kaymakam Osman Bilgin, Yeniköy Hıdırlı mahallesi ile Güzelyurt Sarnıç arasında yol yapımıyla 2015 yılı yatırım programında bahsedilen yere yol yapılmasıyla bir çalışmamız bulunmamaktadır diye cevap yazıyor.

YANLIŞ GÜZERGAH GÖSTERİLEREK DEVLET MAKAMLARINI YANITMAK

Konuyla alakalı bilgi aldığımız köy sakinlerinde A.A, Espiye Kaymakamı Osman Bilgin’in yol çalışması bulunmamaktadır diye şahsına gönderdiği resmi evrakı göstererek, açılan yolun kanun dışı, izinsiz ve resmi mercileri yanıltarak asıl açılması gereken yere değil de, başka bölgeye açıldığını vurgulayarak gösterdiği haritada konuyu anlatmaya çalışmaktadır.

DEVLETİN RESMİ İZİNLE AÇILMASI İÇİN BAŞLATTIĞI PROJE

Haritadaki Kırmızı çizgi olan güzergah: Kuz mahalle ile Sarnıç mahallesi arasında Devlet tarafından izin verilerek yapılması gereken yolu göstermektedir. (2 Nolu Evrak) Bu yol yapılmadı.

USULSÜZ VE PROJE OLMADAN AÇILAN YOL

Haritada mavi çizgili olan yol: Giresun Espiye Yeniköy Hıdırlı mahallesi ile Güzelyurt köyü Sarnıç mahallesi arasındaki usulsüz yapılan yolu göstermektedir. Gayri resmi yapılan yol.

KUZ MAHALLE İLE SARNIÇ MAHALLESİ ARASINDA YOL YAPILMAMIŞTIR.

2015 yılının Ağustos ayında, İl Özel İdarenin bombalayarak açmış olduğu yol (mavi renkle çizilmiş) Hıdırlı ile Sarnıç mahallesi arasındaki yoldur. Yani Devlet makamları yanıltılarak kamu arazisine kaçak yol yapılmıştır.

Bütün izin ve belgeler Kuz mahalle ile sarnıç mahallesi arasında yol yapılmasını ifade ettiği halde buraya yol yapılmamıştır. Yapılan yol, Hıdırlı – Sarnıç arasına yapılmıştır.

Kaymakam Osman Bilgin’in 13/4/2015 tarihli, 245 sayılı yazısıyla Hıdırlı Sarnuç mahallesinde yol çalışmasının yapılmadığını belirtmektedir. Buna rağmen il özel idareye, Kuz mahalleye yol yapıyoruz diye, evrakta usulsüzlük yapan o günün muhtarı, kendi eder kepçesiyle Kuz mahalle raporlarını kullanarak Hıdırlı mahallesi ile Sarnıç mahallesi arasına kaçak yol yapmıştır. Bu nedenle 2500 metre uzunluğundaki bir sahada orman katliamı yapılmış, tarihi ağaçlar kesilerek kamu malına zarar verilmiş, kesilen ağaçlar da kamuya kazandırılmamıştır.

İZİNSİZ YAPILAN YOL GÜZERGAHINDAN KESİLEN AĞAÇTAN BİR KARE

ESPİYE İLÇESİ YENİKÖY KUZ MAHALLESİ-GÜZELYURT KÖYÜ SARNIÇ MAHALLESİ BAĞLANTI YOLU GÜZERGAHI

ESPİYE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDA YOL YAPILMASI İÇİN İZİN VERİLEN KOORDİNATLAR

HEYET GÖRÜŞÜ

Yukarıdaki resmi belgelere göre; yapılması gereken güzergaha yol yapılamamış olup, başka bir güzergaha yol yapılarak Giresun il özel idaresi, Espiye Kaymakamlığı, Espiye orman işletme şefliği zarara uğratılmış ve kamu malına zarar verilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ