Zirvede Haber

MEGA PROJENİZ CEZAEVİ Mİ!

MEGA PROJENİZ CEZAEVİ Mİ!
“Osmanlı’ya 26 yıl başkentlik yapan, tarih, tarım ve hayvancılığın merkezi Yenişehir’in göbeğine cezaevi yapmak tek kelime ile akıl tutulmasıdır, ilçeye en büyük ihanettir.” İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel; ilçeye yapılacağı iddia edilen cezaevi için açtı ağzını yumdu gözünü! Başkan Özel; “Marmara Bölgesinin en büyük cezaevlerinden biri ilçemizin merkezine sadece 4 km mesafede bulunan 455 bin m2 lik Karaköy merasına yapılması için Adalet Bakanlığı düğmeye çoktan bastı. Daha sonra sırada yanında ki 1.000 dönüm lük diğer mera var. Her türlü tarımsal faaliyete imkan tanıyan, yılda dört farklı mahsulün alınabileceği bir tarım arazisine cezaevi yapmak akıl ile izah edilebilecek bir şey değil.
İlçemizde 35 bin’in üstünde büyükbaş, yaklaşık 70 bin de küçükbaş hayvan bulunuyor. Karaköy ve çevresinde ki hayvancılarımız bu meraları kullanıyor. Biz Yenişehir halkı olarak ilçemize istihdama katkısı olması için fabrikalar ve üniversite beklerken, Marmara Bölgesinin en büyük cezaevlerinden birinin Yenişehir’e yapılması kararı kabul edilebilecek bir şey değildir. Bizler İYİ Parti olarak, Yenişehirli vatandaşlarımızın hep yanında olduğumuz gibi saçma bir şekilde MEGA PROJE olarak adlandırılan cezaevi’nin verimli Yenişehir ovasının göbeğine inşa edilmesinin önüne geçeceğiz.
YENİŞEHİRİN EN DEĞERLİ YERİNE CEZAEVİ YAPILAMAZ
Öncelikle Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclislerinde imar planlarına işlenmesi gereken cezaevine oralarda da dur denmeli. Gözümüz gibi bakmamız gereken 455 dönümlük (91 futbol sahası büyüklüğünde) Yenişehir’e 4 km mesafede, Yenişehir Uluslararası Havalimanı ile dip dibe, Karaköy’de bulunan birinci derece tarım arazisine cezaevi yapılmasının; Kaymakamlığımızın, belediyemizin, siyasi partilerimizin, ziraat odamızın, çiftçilerimizin, çevrecilerimizin, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın hep birlikte hareket ederek, durdurulması için kamuoyu oluşturulmasının Yenişehir için önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim aklımıza yatırım deyince fabrika geliyor, tarıma dayalı sanayi tesisleri geliyor, üniversite geliyor. Yenişehir’de iktidarın yatırım önceliği cezaevi değil, sanayi tesisleri ve üniversite kampüsleri olmalıdır. İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak; bu yanlış projenin önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ