Zirvede Haber

‘Oh, paralar PKK’ya gitmiyor’

‘Oh, paralar PKK’ya gitmiyor’
İçişleri Bakanı Soylu, “Örgüte istihbarat sağlayan, belediye kepçesiyle çukur kazan, belediye binasında silah depolayan, arka odadaki Kandil’in müfettişinden talimat alan adamlara, elinde silah yok ve mağarada yaşamıyor diye göz yummuyoruz’ dedi. ‘Koltuğu için birbirini yiyen Edirne’deki Demirtaş’a da, Karayılan’a da, tecavüzcü Biçirpinin Duran Kalkan’a da terörist diyoruz’ diye konuşan Soylu, konuşması sırasında HDP sıralarına dönerek ‘Oh, paralar PKK’ya gitmiyor’ dedi. Soylu’nun konuşması #OOOOH başlığı sosyal medyada en çok paylaşılan başlıklar arasına girdi.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu, eleştirilere cevap verdi.
Terör örgütünün saldırılarında şehit olan sivillerin fotoğrafını gösteren Soylu, HDP’ye ‘Sizde haysiyet olsa şu siviller için bir gün başsağlığı dilerdiniz. Hesabını vereceksiniz’ diyerek tepki gösterdi.
Yurt içindeki terörist sayısının 320’ye, örgüte katılımın ise 52’ye düştüğünü söyleyen Soylu, terörle mücadeledeki son durumu anlattı.
 
Bakan Soylu, “Örgüte istihbarat sağlayan, belediye kepçesiyle çukur, barikat kazan, belediye aracıyla terörist cenazesi kaldıran, bombalı eylem yaptıran, teröristin adını cadde ve sokaklara veren, belediye binasında roketatar ve silah depolayan, arka odadaki Kandil’in müfettişinden talimat alan adamlara, elinde silah yok ve mağarada yaşamıyor diye göz yummuyoruz” dedi.
 
HDP’li milletvekilleri ile sert tartışmalar yaşayan Süleyman Soylu, Yüksekova’ya ve Şemdinli’ye yeni kaymakamlık binası yapılacağını, Derecik’te temelleri attıklarını dile getirerek, “Oooh! paralar PKK’ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh!” ifadelerini kullandı.
Soylu’nun konuşması #OOOOH başlığı sosyal medyada en çok paylaşılan başlıklar arasına girdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ