Zirvede Haber

Bankamatik Memurları CHP’nin Radarında!

Bankamatik Memurları CHP’nin Radarında!

“Devlet kurumlarında kadrosu bulunan fakat çalışmadan maaş alan “Bankamatik memurları” olarak adlandırılan kişilerin sayılarını, haksız kazançlarını, milli servet israfı vs. gibi sorunların tespiti ve çözüm yollarının bulunması amacıyla Meclisi göreve davet ediyorum!” CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan; Türkiye ekonomisi üzerinde adeta kangren olan Bankamatik Memurları’nı masaya yatırarak Meclis’i göreve davet etti.

“Ekonomiye Kambur Olanlar Ortaya Çıkartılsın!”

Milletvekili Yüksel Özkan; “Yaşanan ekonomik kriz Kovid-19 salgınıyla birlikte daha da derinleşmiştir. İşçiler, emekçiler yoksul ve ezilen kesimler kiralarını, faturalarını ödemekte zorluk çekmektedirler. Hemen hemen her gün bir iki kişi geçim sıkıntısından intihar ediyor ya da intihara teşebbüs etmektedir.

Ülkemizde, bir tarafta bunlar yaşanırken, bir tarafta da kamu kurum ve kuruluşlarında, partizanlık amaçlı gereksiz istihdam, yani parti arpalığı, diğer bir adı ile “bankamatik memurluğu” kadroları her geçen gün artmaktadır.

Türkçeden başka hiçbir dilde “bankamatik memuru” diye bir tanımlama yoktur. Çünkü başka bir ülkede kamu dairelerinde kadrosu bulunan fakat yıllarca işe gitmeyen kişilere maaş ödemesi yapılmaz. Yabancı birisine anlamını izah etmekte zorlanırsınız, mantığı almaz, bu sadece bize özgü bir garabettir.

Ülkenin niye gelişemediği, kaynakların niye hiç yetmediği, niye gelişmiş ülkelerin gerisinde kalındığının en iyi örneği bu arpalık düzendir.

Parti için seçim kampanyalarında çalışan partililere bu kadrolar ödül olarak verilmekte, seçmenleri ve aileleri de bu durumdan nemalandığı için bu bir siyasi yöntem olarak ne yazık ki işlemeye devam etmektedir. Halbuki buna her aklı başında insan karşı çıkmalı, bu yağma düzeni artık bir yerde sonlandırılmalıdır.

Son yıllarda bu bankamatik memurlarında epey bir artış oldu. Çoğu mesaisini evinde yapıyor. Yani işe gitmiyor. Çünkü gidecek yeri yok ve devletin bunlara ihtiyacı yok.

Neredeyse her gün gelen şikayetlere bakılırsa bankamatik memurlarının sayısı gün geçtikçe artıyor ve bu savurganlığa dur diyecek birilerinin olmadığını görüyoruz.

Bu sebeple bir tarafta ekonomik krizden dolayı, eğitim görmüş fakat hiçbir şekilde atanamamış gençlerimizin, evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımızın sorunlarının, diğer tarafta en üst kadroları işgal etmiş üst düzey bürokrat ve memurların haksız kazançlarının, emek sarf edilmeden ödenen maaşların, bu kötü gidişatın, haksızlıkların önüne geçilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Devlet kurumlarında meydana gelen haksız kazanç, milli servet israfı vs. gibi sorunların tespiti ve çözüm yollarının bulunması amacıyla Anayasanın 98. Ve İç Tüzüğün 104. Ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması’nı ivedi olarak talep ediyorum!” dedi. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ