Zirvede Haber

FENER ALAYI DEĞİL ELEKTRİK İSYANI..

FENER ALAYI DEĞİL ELEKTRİK İSYANI..

İYİ Parti Bursa Teşkilatı, düzenlediği ‘gaz lambalı’ protesto eylemiyle, elektrik şirketlerinin keyfi harcamaların faturalara yansıtılmasını kınadı.Altıparmak’tan gaz lambalarıyla geldikleri UEDAŞ önünde bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Zaten mevcut faturayı ödeyemez durumdaki çileli vatandaşı, iyice karanlığa mı mahkum etmek istiyorsunuz” dedi.

‘KEYİF ZAMMI YAPIYORSUNUZ’

Son olarak şirketlerin temsil, ağırlama ve seyahat giderlerinin de faturalara yansıtılmasının insafsızlık olduğunu vurgulayan Türkoğlu, “Sevgili Bursalılar, ekonominin her açıdan dibe vurmasıyla temelden sarsılan, pandemi kabusuyla birlikte adeta can çekişmeye başlayan vatandaşa, bir darbe de elektrik faturalarıyla vuruldu.

Soruyoruz; Bu iktidar; zaten vatandaşın elini yakan, belini büken elektrik faturalarına zam üstüne zam yapmıyor muydu?

Enerji Bakanı daha dün, bu yılın ilk 9 ayında borcunu ödeyemediği için tam 3 milyon 200 bin abonenin elektriğinin ve doğalgazının kesildiğini bizzat açıklamadı mı?

Bunun 2 milyon 600 bininin elektrik, 600 bininin doğalgaz abonesi olduğunu itiraf etmedi mi?

Salgında geçim derdi katlanarak artan vatandaş işsizliğin, ücretsiz iznin, üç kuruşluk kısa çalışma ödeneğinin altında inim inim inlerken siz, elektriğe ‘keyif zammı’ yapıyorsunuz, öyle mi?

Hükümet, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu vasıtasıyla, elektrik birim fiyatına; her yıl Ocak, Nisan, Haziran ve Ekim aylarından geçerli olmak üzere zaten 4 farklı tarife uygulamıyor mu?” sorularını yöneltti.

Türkoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“İktidar, özelleştirdiği elektriğe yıl içinde zaten 4 kez zam yaparak hem şirketlere kıyak geçiyor, hem ek kalemlerden aldığı kendi payını arttırıyor. Tabi olan da vatandaşa oluyor.
Resmî Gazete’de önceki gün yayınlanan kararla, zaten iyice katlanarak vatandaşı isyan eden rakamlara ulaşan faturalara, akla mantığa sığmayacak bir gider kalemi daha eklendi. Yeni yılın ilk ayıyla birlikte elektrik faturanızı görünce muhtemelen her zamankinden çok daha feryat ederek, ‘Yandım Allah’ diyeceksiniz. Çünkü doymak nedir bilmez, aç gözlü iktidarın yeni marifetiyle; elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat giderleri de faturanıza eklendi. Hem de çok daha detaylandırılan harcama kalemleri ile birlikte, tam 5 yıl boyunca faturalara yansımaya devam edecek.”

HANGİ KALEMLER EKLENDİ?

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre, bakın elektrik dağıtım şirketlerinin hangi harcamalarını millet olarak sizler ödeyeceksiniz?

Gelin hadi tek tek sıralayalım:
-Şirket yöneticilerinin temsil ve ağırlama giderleri.
-Şirketlerin üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar.
-Medyaya verdikleri ilan reklam  giderleri.
-Şirketlerin Denetim, Danışmanlık ve Müşavirlik giderleri.
-Yine şirketlerin mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri ile noter harcamaları.
-Ayrıca işletme giderleri de dahil olmak üzere, bütün bunlar yüzde 7 oranında artırılarak toplam faturaya dahil edilecek.” ifadesini kullandı.

FATURALAR KATLANACAK
Yeni dönemde faturaların katlanacağını belirten Başkan Türoğlu, ” Hani 80 TL’lik faturanız bir anda şişip, kabarıp 160 TL oluyordu ya; işte şimdi o aynı fatura, 200 TL’ye dayanacak, haberiniz olsun. Sevgili Bursalılar, sizler elektrik faturalarına hali hazırda; aktif enerji tüketim tutarına ek olarak bir yığın gider kalemini zaten ödüyordunuz. Mesela dağıtım bedeli ödüyordunuz ki, Bunun içinde kayıp kaçak bedeli ile sayaç okuma gideri de var. Yetmiyor, enerji fonu bedeli de ödüyordunuz. İzlemediğiniz yandaş TRT payını seve seve zaten hep ödediniz, yine ödemeye devam edeceksiniz. Bunların üzerine ETV’si, BTV’si ve son olarak KDV’si de binecek. Ama bütün bunlar da yetmeyecek; hepsinin üstüne ‘Temsil, Ağırlama ve Seyahat’ adı altında bir dolu gider kaleminin toplamı daha eklenecek ve işte o nedenle, ‘Yandım Allah’ diyeceksiniz.” şeklinde konuştu.


‘BU MİLLETİ GAZ LAMBALI GÜNLERE GERİ DÖNDÜREMEYECEKSİNİZ’
Bu yanlıştan dönülmesinin gerektiğini belirten Selçuk Türkoğlu, ” Ey AK Parti İktidarı, Ey Muktedirler; Biliyoruz zordasınız. Farkındayız deniz bitti. Görüyoruz hazinenin kökünü kuruttunuz. Ne yapmaya çalıştığınızı da biliyoruz… İşte buradan, mücadele şehri Bursa’dan sesleniyoruz: Ne yaparsanız yapın; Bu milleti; gaz lambalı, o yokluklarla dolu günlere geri döndüremeyeceksiniz. Bu güzelim ülkede, tarihin akışını asla tersine çeviremeyeceksiniz. İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak yaptığınız bu keyfi uygulamanızı şiddetle kınıyor, iptal edilip derhal yürürlükten kaldırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ