Zirvede Haber

Şahin: “En çok İnegöllü mobilyacının canı yanıyor”

Şahin: “En çok İnegöllü mobilyacının canı yanıyor”
CHP İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Zemci Şahin, İnegöllü mobilyacıların çile çektiğini belirterek, “Ürün yok, malzeme pahalı; ve satış yapmak zamanında yetiştirmek ise başka bir dert. Mobilyacımız derdi bir değil, onlarca sorunla baş etmek zorunda kalmaktadır. İnegöllü mobilyacının hem İnegöl hem de Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine ihtiyacı var. İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin görmezden geldiği sorunların çözünlenmesi gerekiyor. Yaklaşık 3 bin işletmenin tüm kaynaklarından yararlanıp, o işletmelerin çöplerini bile ciddi paralar ödeterek taşımak, mobilya sanayinin çukur-çamur içinde olması akla mantıkla izah etmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Zemci Şahin’in açıklamasından satır başları şöyle:

“SUNTA VE MDF FİYATLARI ARTIYOR, GECİKMELER VAR, SİPARİŞLER İPTAL OLUYOR”
“Ancak ticaretler nasıl yapılıyor, ne alınıyor, ne satılıyor, yerli ve mili dediğimiz ürünlerin ne kadarı yerli üretim pek kimsenin buna kafa yorduğunu görmedik. İnegöl mobilyasında yaşanan başlıca sorunları değerli İnegöl kamuoyu ile paylaşıyoruz!
İnegöl mobilya üretiminde kullanılan en önemli ham madde Sunta ve MDF temininde çok güçlükler çekildiği, alınan siparişleri malzeme temini edilememesinden dolayı fabrikaların zamanında yetiştiremediği, gecikmelerden dolayı siparişlerin iptal edildiğini biliyoruz. Ayrıca 2 ay önce 165 TL olan Sunta, bugün 210 TL. olmuş olmakla beraber tedariğinde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.
Ürün yok, malzeme pahalı; ve satış yapmak zamanında yetiştirmek ise başka bir dert. Mobilyacımız derdi bir değil, onlarca sorunla baş etmek zorunda kalmaktadır.”

“DÖVİZE BAĞLI MALZEMELERİN TEMİNİNDE BÜYÜK SORUNLAR VAR”
“İnegöl Mobilyasında kullanılan kumaşların tamamı neredeyse Çin’de dolar üzerinde ithal edilmektedir. Ciddi maliyetler yaratmaktadır. Kalite konusunda ve zamanında termin meselesin de ise büyük sorunlar yaşatmaktadır. Mobilyada yoğun olarak kullanılan vida, ray gibi benzeri yardımcı ekipmanların yine aynı şekilde ithal edilerek maliyetlerini de ciddi anlamda artırmaktadır.
İstanbul Mobilya Fuarı maliyetlerinin çok yüksek olduğu aşikârdır. Yaklaşık metre kare başına 120 dolar gibi rakamlar ödemekte olup, ortalama bir iş insanın fuar harcaması 300 bin TL’dir.
Yukarda saydığımız İnegöl mobilyasının sorunlarını İnegöl Belediyesi ve Büyük Şehir Belediyesinin görmezden geldiğidir. Yerel yöneticileri bu işleri çözmeye davet ediyoruz!
Yaklaşık 3 bin işletmenin tüm kaynaklarından yararlanıp, o işletmelerin çöplerini bile ciddi paralar ödeterek taşımak, mobilya sanayinin çukur – çamur içinde olması akla mantıkla izah etmek mümkün değildir.
İnegöl Belediyesi üreticiyi desteklemeli ham madde maliyetlerinin düşürülmesi için girişimlerde bulunmalıdır.
İnegöl Mobilyacısını tekelcilere mahkûm etmemelidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ