Zirvede Haber

Bursa’da Corona Neden Artıyor!

Bursa’da Corona Neden Artıyor!

Ülke genelinde artışa geçen koronavirüs vaka sayısı Bursa’da da korkutucu boyutlara ulaştı. Bursada Bugün ekibi, farklı ilçelerin farklı bölgelerinde Hayat Eve Sığar uygulamasından Bursa’nın koronavirüs yoğunluk haritasına göz attı ve görünen o ki artık bölgeleri birbiriyle karşılaştırıp riskin yoğun olduğu bölgeleri belirlemek bir hayli zor çünkü tablo her yerde kırmızıya boyanmış durumda.

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Koronavirüs vaka sayıları tüm yurtta artışa geçmiş durumdayken Bursa ne yazık ki en tehlikeli iller arasında yer alıyor.

Biz de bu tehlikenin boyutlarını gözler önüne sermek için Hayat Eve Sığar uygulamasını açtık ve Bursa’nın çeşitli noktalarında koronavirüs yoğunluk haritasına göz attık.

Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu OsmangaziYıldırım ve Nilüfer ilçelerinde farklı noktaları ziyaret ettik.

İki ay önce aynı konuda yaptığımız araştırmada orta riskli görülen bölgelerin şu an kırmızıya boyandığını ve çok yüksek riskli bölge olarak haritada yerini aldığını gördük.

Ne yazık ki, Bursa’nın neredeyse tamamı haritada kırmızı gözüküyor.

ÇARŞIDA SOSYAL MESAFE KURALI GÖZ ARDI EDİLİYOR!

Bursa’da en kalabalık bölgeler arasında yer alan Osmangazi ilçesinde bulunan Kapalı Çarşı’da hemen hemen herkes maske kuralına riayet ediyor ancak yoğunluğun olduğu saatlerde, ne dükkanların içinde ne de çarşının genelinde sosyal mesafe kuralı hatırlanmıyor. Kapalı Çarşı’da harita tamamen kırmızıya boyanmış durumda.

ÖZLÜCE’DE 2 AY ÖNCE RİSK ORTA DÜZEYDEYKEN ŞİMDİ ÇOK YÜKSEK

Vatandaşın diğer bölgelere göre daha dikkatli olduğunu gözlemlediğimiz Özlüce, 2 ay önce yaptığımız haberde, Hayat Eve Sığar uygulamasında ‘orta riskli bölge’ olarak yer alıyordu. Bugün ise, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nda uygulamayı açıp baktığımızda haritanın ‘çok yüksek riskli bölgedesiniz’ uyarısı verdiğini ve her yerin kırmızı olduğunu görüyoruz.

Bursa’nın kalbi olarak bilinen Heykel’de ve nüfus yoğunluğunun oldukça fazla olduğu Yıldırım ilçesinin Teleferik bölgesinde de durum değişmiyor, haritanın rengi ne yazık ki sarı ya da yeşil değil kırmızı olarak karşımıza çıkıyor.

KAFELER KAPANDI AMA FATİH SULTAN MEHMET BULVARI HALA KIRMIZI

Nilüfer ilçesinde bir diğer durağımız ise Fatih Sultan Mehmet Bulvarı oldu. Burası yoğun olarak kafelerin bulunduğu bir bölge. Vakaların artmasıyla gelen yeni kısıtlamalarda kafeler de kapanmıştı ancak burada haritanın yine ‘çok riskli bölge’ uyarısı vermesi vatandaşın aklına “bu kısıtlamalar konusunda geç mi kalındı” sorusunu getiriyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ