Zirvede Haber

ASGD için dar alanda kısa paslaşmalar yapılmış!

ASGD için dar alanda kısa paslaşmalar yapılmış!

ASGD Tesislerinin yıkılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Gençlik ve Spor Bursa İl Müdürü Salih Başparmak arasında, dar alanda kısa pas çalışmaları yapıldığı iddiası ortaya çıktı.

Kamuoyunda büyük tepki toplayan, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği İdari ve Sosyal Tesisleri’nin yıkım kararının, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Gençlik ve Spor Bursa İl Müdürü Salih Başparmak arasında yapılan görüşmeler sonrasında alındığı iddia ediliyor.

Kulislere yansıyan iddialara göre;

“30 yıllık derneğin yerle bir edilip sokağa atılmasıyla ilgili süreç bakın nasıl gelişiyor?

ASGD Yönetimi, 31 Aralık 2019 tarihinde biten kiralama protokolü süresinin uzatılması için önce Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Genel Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yapıyor.

Aynı zamanda, TBMM’de Bursa Milletvekilleri’ne de ziyaretlerde bulunularak konu ile ilgili destek sözü alınıyor.
Bu temaslar sırasında, dernek yönetimine, yeniden kiralamanın yapılacağı güvencesi tüm taraflarca sözlü olarak veriliyor.

Prosedür gereği de Gençlik ve Spor Bursa İl Müdürlüğü’ne, her süre bitiminde olduğu gibi, protokol yenilenmesi için ‘yetkilendirme’ yazısı gönderiliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak, yetkisini kendi inisiyatifi ile kullanmaktan imtina ediyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile arasındaki ‘dar alanda kısa paslaşmalar’ işte o anda başlıyor.

Bölgeyi Bakanlık ile çok önce yapılan protokol vasıtasıyla Millet Bahçesi yapmak üzere zaten alan Büyükşehir Belediyesi, ASGD’ye verdiği ‘restorasyon’ sözünün de üzerine yatıyor.

Salih Başparmak’ın, “Ne yapalım Başkanım, Ankara’dan kiralama süresinin uzatılmasıyla ilgili bana yetki yazısı gönderildi?” sorusu üzerine de, ikili arasında, işte o sözünü ettiğimiz ‘dar alanda kısa paslaşmalar’ gerçekleşiyor.

Başkan Alinur Aktaş’ın, “Al Gülüm, Ver Gülüm; Git Gülüm, Yık Gülüm!” şeklinde tarif edilebilecek türden talimatıyla heyecanla kolları sıvayan Salih Başparmak’a da, tabi ki yıkım taşeronluğunu üstlenmek kalıyor.

Başparmak, kendisine göreve başladığında hayırlı olsun ziyaretine gelen ASGD Yönetimi’ne verdiği destek sözünde de doğal olarak durmuyor ve efendisine hizmette kusur görmeyerek, Kaymakamlık aracılığı ile zırla tahliye yazısına imzayı basıp, gözünü kırpmadan kırıyor kalemi, kesiyor cezayı. Böylece 30 yıllık dernek ASGD enkaz yığınına dönüveriyor.” ifadeleri ile Bursa sallandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ