Zirvede Haber

Bursa’da Pazar fiyatlarında yükseliş!

Bursa’da Pazar fiyatlarında yükseliş!

Koronavirüs hayatımızın her alanını etkilediği gibi, çarşı pazar fiyatlarında da dalgalanmaya sebep oluyor. Pazarcılar ürünlere talep olmadığını söylerken, vatandaş fiyatlardan yakınıyor.

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Koronavirüs salgını tüm hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Yayılırken de birçok sektörü olumsuz yönde etkiliyor.

Etkilenen o sektörlerinden biri de ne yazık ki tarım.

Haliyle bu durum semt pazarlarına da yansıyor.

Yükselen fiyatlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi kara kara düşündürüyor.

“BİR KARNABAHAR 15 LİRA”

Tuz Pazarı’nda sebze meyve satan esnaflar, “Sebze fiyatlarında biraz yükselme var. Biber pahalı. 14 lira civarında. İnsanlar çok fazla sebze almıyorlar. Dolma biberi, fasulye gibi ürünleri tercih ediyorlar. Her sene genel olarak bu yoğunluk azalıyor. Hastalıkla alakası olduğunu sanmıyoruz. Genel olarak baktığımızda bir yükselme yok zaten, her şey normal. Kış mahsullerinden karnabaharda biraz yükselme var, diğerleri aynı. Bir karnabahar 15 lira. Vatandaşa pahalı geliyor haliyle ve talepler azalıyor. Vatandaşın alım gücü yok. İster istemez her şey olumsuz yönde etkileniyor. 1 kilo ıspanak 7 lira, 1 marul 3 lira. Fiyatlar normal, milletin alım gücü yok” şeklinde konuştular.

“HEM PARA YOK HEM DE KORKUDAN DIŞARI ÇIKMIYORLAR”

Meyve satan Aziz Akbayır, “Portakal 8 lira ile 10 lira arasında. Bu sene pahalı yani, çünkü kıtlık var. Dalından 5 liraya alıyorsunuz. Mandalina şu an ucuz ama 1 hafta sonra 8 liraya çıkar. Pandemi döneminde mandalina satışları arttı. Çünkü içerisinde çok önemli vitaminler var. Amasya elması 8 lira. Normal elma da 6 liraya kadar çıkıyor. Muz ve nar 10 lira. Ama vatandaş ilgi göstermiyor. Hem para yok hem de korkudan dışarı çıkmıyorlar. Aslında vatandaşın alışverişini pazardan yapması lazım. Ama vatandaş alışveriş merkezlerinden meyve ve sebze almayı tercih ediyor. Hâlbuki oralarda mikrop daha çok. Pazar açık havaya kuruluyor” dedi.

Vatandaşlar ise, “Her şey pahalı. 4 kilo yeşil zeytin 50 lira. Pandemi döneminde insanlar nasıl geçinecek, insanlar ne yiyecek diye soran yok. Kurallara uyan yok. İstediğimiz her şeyi alamıyoruz. Azar azar alıyoruz artık” ifadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ