Zirvede Haber

30 Yıllık Dernek ASGD’nin Yıkımına Almanya’dan Tepki!

30 Yıllık Dernek ASGD’nin Yıkımına Almanya’dan Tepki!

Genel Merkezi Bursa’da bulunan 30 yıllık dernek ASGD’nin idari ve sosyal tesislerini yıkarak, tarihi bir mağduriyete yol açan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, bir tepki de Almanya’dan geldi.

Bavyera Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali BOZ, “Almanya’da görev yapan biz Türk Gazeteciler, ASGD’yi ulusal ve uluslararası alanda, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri anlamlı faaliyetleri, yararlı ve etkili hizmetleriyle tanıyoruz. Bunu Bursa’da bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görmekten yoksun olması kesinlikle kabul edilemez” dedi.

ASGD Genel Başkanı İbrahim ERDOĞAN’ın, ASGD’nin gerek kendi alanıyla ilgili etkin çalışmaları, gerek Türk Dünyası’nı da yakından ilgilendiren anlamlı faaliyetleri ve gerekse basın mesleğine olan değerli katkı ve hizmetleri nedeniyle, Bavyera Türk Gazeteciler Derneği’nin 2017 yılındaki Geleneksel Organizasyonu’nda, Büyük Jüri tarafından, “YAŞAM BOYU BASIN ONUR ÖDÜLÜ’ne layık görülenler arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Ali BOZ şunları söyledi:

“Genel Merkezi Bursa’da bulunan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin, öncelikli olarak bulunduğu şehire ve dolayısıyla ülkemize değer katan köklü bir kuruluş olduğunu bizler buradan biliyor ve gururla da takip ediyoruz.
ASGD’nin uluslararası etkinliklerine katılmış, o faaliyetlerin özellikle Türk Dünyası’nı oluşturan ülkelerdeki gazeteci meslektaşlarımızı buluşturup kaynaştırdığına tanık olmuş bir gazeteci olarak, böylesine sorgusuz sualsiz bir yıkıma çok üzüldüğümüzü belirtmek istiyorum.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, ASGD’den, önce 450 metrekarelik bahçesini, o bölgede yapılan Millet Bahçesi’ne dahil etmek üzere aldığını, buna karşılık da tesisin idari ve sosyal binasını restore etme sözü verdiğini ancak bu sözünü yerine getirmeyerek yıkımın gerçekleştiğini öğrendiğimde şaşkınlığım ve üzüntüm daha da arttı.

Bir Büyükşehir Belediye Başkanının, yönettiği şehrin değeri sayılması gereken tecrübeli bir meslek örgütünü gözünü kırpmadan sokağa atması, herhangi bir çözüm yolu göstermeden, ‘ne hali varsa görsün’ diyerek yerle bir etmesini anlamakta çok zorlanıyorum. Ben diyeyim vizyonsuzluk, siz deyin aymazlık.

30 yıllık bir tarihe sahip olan derneğin bu türden vicdansız bir uygulamaya reva görülmesini protesto ediyor, bu kararın altına imza atanları da şiddetle kınıyorum. İnanıyorum ki, Bursa’da ASGD’ye yine sahip çıkacak duyarlı kurum ve kuruluşlar var ve dernek, onların desteği sayesinde, tesislerinin en güzeline yeniden kavuşacaktır.

Bavyera Türk Gazeteciler Cemiyeti olarak kardeş meslek örgütü gördüğümüz ASGD’nin her zaman yanındayız, güç birliği içinde olmayı da sürdüreceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ