Zirvede Haber

250 Bin Emekçinin Sosyal Hakları Omuzlarımda…

250 Bin Emekçinin Sosyal Hakları Omuzlarımda…

“Pandemi nedeni ile zorunluluktan kapanan işletmelerde çalışan 250 bin müzisyen ve sanatçı ne olacak!” sözler aynı zamanda kendisi de ses sanatçısı olan DSP Bursa İl Başkanı Başdanışmanı İsmail Kutlu Kaya’ya ait. Başdanışman Kaya; “Pandemi nedeni ile zor günler yaşadığımız bu dönemde ilgili Bakanlıklar tarafından alınan önlemler nedeni ile kıraathane, kahvehane, internet salonları, restorantlar,  eğlence mekanları kapatıldı.

Alınan kararlara saygılıyız. Ancak; Corona Tedbirleri’nin birçok noktada havada kaldığını gözlemliyoruz. Ucu açık pansuman tedbirler ile salgını frenleyemeyiz. 3 haftalık bir kapanmanın hem sağlık hemde ekonomik yönleri ile daha isabetli olacağını düşünüyoruz. Bazı sektörlerin tamamen kapanması, sanki salgının yayılmasının sorumlusu bu iş yerlerinin olduğu gibi bir intiba bırakıyor vatandaşlarımızın kafasında.

Kapatılan iş yerleri arasında eğlence mekanları da var. Türkiye genelinde bu mekanlarda sesi ve çaldığı enstürümanla evine ekmek götüren 250 bin civarında arkadaşlarımız var. Şimdi bu arkadaşlarımız mekanları kapandığı için işsiz. İş yerlerinin ne zaman açılacağı noktası ise salgının seyri ile irtibatlı. 2020 yılı başlarında alınan kararlar nedeni ile 85 gün kapalı kalan eğlence mekanlarında çalışan birçok müzisyen ve sanatçı dostlarımız mağdur olmuş, bazıları mesleklerini değiştirmek durumunda kalmıştı.

Ülkenin değerli sanatçıları maddi durumları yeterli olmayan ailelere yardım kampanyası başlatmış. Kullanmadıkları eşyaların satışı ile elde edilen geliri bağışlama kararı almışlar. Kampanyaya saygı duyarım. Ancak; söz konusu sanatçılar arasında vergi rekortmenleri dahi var, neden nakdi yardım yapmamışlar da böylesine dolambaçlı bir yolu seçmişler. Mesela biz bu sanatçıların konserlerine giderken nakit ödüyoruz, don atlet verip girmiyoruz ki!

Salgın nedeni ile 13 sektör tamamen şuan için kapalı. Bursa’da kepenk indiren 15 bin, onlarla mal tedariki sağlayan 4 bin esnafımız var. Bilim Kurulu’nun genel tavsiyesi 3 haftalık kapanma ise bunu 4 hafta gibi yaparak salgını ülkemizden bertaraf edelim. DSP kamu adına sokakları boş bırakmayacaktır!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ