Zirvede Haber

Kadın Haklarını Nefesimiz Yettiği Sürece Savunacağız!

Kadın Haklarını Nefesimiz Yettiği Sürece Savunacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86’ncı yıldönümü çerçevesinde yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde pek çok Avrupa ülkesinden yıllar önce Türk kadınlarına verilen bu hakkın bir devrim olduğunu vurguladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1925’te yaptığı Kastamonu konuşmasındaki “Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadını bilimsel, toplumsal ve ekonomik ortamda erkeğin yardımcısı, ortağı ve koruyucusu yapmakla olur” şeklindeki ifadeye dikkat çeken Okumuş, şunları söyledi:

“Bu beyanıyla kadın-erkek eşitliği ilkesini açıkça ortaya koyan Mustafa Kemal Atatürk, Birleşmiş Milletler’in 20 yıl sonra kabûl ettiği İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 1 ve 2. maddelerinde dile getirilen ilkeleri çok daha önceden ifade etmiştir. 5 Aralık 1934’ten bugüne, 86 yıldır Türkiye’de kadının kazanımlarının eğitimde, iş hayatında, siyasi alanda, istihdamda, karar alma ve yönetim mekanizmalarında gelinen nokta, maalesef olması gereken yerde değildir. Yerel ve genel seçimlerde temsilde adil eşitlikten, eğitimde eşitlikten, işgücündeki eşitlikten tam faydalanmak için önümüzdeki engeller karşısında mücadele edip iyi örgütlenmeli, dayanışmalı, emeğimizi birleştirmemiz gerektiğine inanarak yaşamımızın her alanını sevgiyle, kardeşlikle, barışla donatmalıyız.”

İlçe başkanları ve yöneticilerden dar bir katılımla yaptığı açıklamada, geçmişten bugüne kadın kazanımlarını için mücadele eden Halide Edip, Bahriye Üçok, Türkan Saylan ve pek çok kadınlarımızı saygıyla anarak, kadınların demokrasi-eşitlik mücadelesini sürdüreceğine söz veren Okumuş, “Yaşamının her anında kadını yücelten ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği günün 86’ncı yıldönümünü kutlu olsun” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ