Zirvede Haber

Dünya Üzerindeki Gördüğünüz Her Eserde Kadınların İmzası Var

Dünya Üzerindeki Gördüğünüz Her Eserde Kadınların İmzası Var

“5 Aralık 1934 ‘te Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK bir kez daha tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük etti.” İYİ Parti Karacabey Kadın Politikaları Başkanı Esra Mestan; “Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı için harekete geçti. Seçim kanununda yapılan değişiklik ile tam 83 yıl önce Kadınlarımız en demokratik haklarına kavuştular.

Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk’ün devrimlerinden en önemlilerinden biridir.5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme hakkı veren yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü “olarak kutlanmaktadır.

Avrupa’da bazı gelişmiş ülkelerde bile kadınların bu hakkı bulunmuyordu .Seçme ve Seçilme hakkına Fransa ‘da Kadınlar 1944 İtalya’da 1945 Yunanistan’da 1952’de Belçika’da 1960 ve İsviçre’de 1971 yılında kavuşmuşlardı. Atatürk’ün Çağdaş demokratik ve ileri bir toplum içinde olmasını istediği Kadına verdiği değeri şuna inanmak lazımdır ‘ki dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadınların eseridir. “diyerek bir kez daha göz önüne sermiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum. İYİ Parti olarak Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi ile çıkmış olduğumuz bu İYİ yolda 5 Aralık Dünya Kadınlar Gününün yıldönümünde ,hakları için mücadele eden direnen bütün kadınlarımızın bu haklı mücadelelerini saygıyla selamlıyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ