Zirvede Haber

Emek-Şehir Hastanesi ihalesi TBMM gündemine taşıdı

Emek-Şehir Hastanesi ihalesi TBMM gündemine taşıdı

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 600 milyon liraya mal olacağı açıklanan ancak 1 milyar 600 milyon liraya ihale edilen Bursaray Emek-Şehir Hastanesi hattını TBMM’de gündeme getirdi. CHP’li vekil, aradaki fiyat farkının gerekçesini sordu.Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 1 Aralık’ta yaptığı açıklamada 600 milyon liraya mal olacağı bizzat Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından açıklanan Emek-Şehir Hastanesi hattının 1.6 milyar liraya ihale edildiğine dikkat çekerek, aradaki fiyat farkının gerekçelerini sormuştu.

Karaca’nın gündeme getirdiği iddialar CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından TBMM’ye taşındı.

CHP’li vekil, vatandaşların şehir merkezindeki hastaneler kapatılarak devreye alınan Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşmakta yaşadıkları güçlüklere dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin parası olmadığı için Emek-Şehir Hastanesi hattının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasının olumlu olduğunu belirten Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İl Başkanı’nın gündeme getirdiği ihaleyi hatırlatarak aradaki fiyat farkının gerekçelerini sordu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şöyle konuştu:

“ARADAKİ FİYAT FARKINI BİLMEK HERKESİN HAKKIDIR”

“Parası olmadığı için Bursa Emek-Şehir Hastanesi metro hattını yapamayan Büyükşehir Belediyesinin işi Ulaştırma Bakanlığı’na yaptırması olumludur. Ancak il başkanımız İsmet Karaca’nın yaptığı bir hatırlatmayı bir kez de buradan ben hatırlatıyor ve soruyorum: Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı hattın 600 milyon liraya yapılacağını açıklamıştı. Oysa yapımına karar verilen Bursa Emek-Şehir Hastanesi hattı 1 milyar 600 milyon liraya ihale edildi. Aradaki 1 milyarlık farkın gerekçesini bilmek herkesin hakkıdır. Sadece Bursalıların değil vergi veren herkesin hakkıdır ve bunu soruyoruz. Ayrıca, bu hat neden yatak garantili şehir hastanesini işleten Rönesans şirketine yaptırılmıyor?.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ