Zirvede Haber

Bursa’da Nalbantoğlu Çarşısı’na son darbe Covid-19 oldu!

Bursa’da Nalbantoğlu Çarşısı’na son darbe Covid-19 oldu!

Bursalılarının bir zamanlar alışveriş yapmak için en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Nalbantoğlu Çarşısı bir süredir AVM’ler nedeniyle kan kaybediyordu. Eski canlılığını yitiren çarşı, koronavirüs sürecinde ise tamamen sessizliğe büründü.Bir zamanlar alışverişin merkezi olan, son yıllarda ise AVM’lere direnmeye çalışan Nalbantoğlu Çarşısı koronavirüsün etkisinde. Müşteri yoğunluğunun azaldığı çarşı esnafı zor durumda. Dükkanlar birer birer kapanıyor.

enbursa.com

Esnaf gerekli önlemlerle birlikte işlerinin başında. Fakat Bursa’nın işlek caddelerinden biri olan Nalbantoğlu’na talep her geçen gün azalıyor. Esnaf giderlerini karşılayamadığı için çareyi kepenkleri indirmekte buluyor.


Zor zamanlar geçirdiklerini belirten bvir esnaf duurmu şöyle özetledi:
‘SİFTA YAPMADAN DÜKKANLAR KAPANIYOR’

“Son durum dünya genelinde nasılsa burada da aynı devam etmektedir. İş yerlerimiz malesef koronavirüsten dolayı durdu. İnsanlar evlerinden çıkmıyor. Haliyle alışveriş lükse kaçtığı için insanların talepleri de azalmaktadır. Düğünlerin iptal olması da bizi çok fazla etkiledi. Bu doğrultuda esnaf arkadaşlarımız kiralarını ödeyemedi. Dayanabilme gücü olanlar ayakta kalmaya çalıştı. Bir önce bu salgının bitmesini istiyoruz. Müşteri oranı sıfıra düştü, satış yapamıyoruz. Bütün gün esnaf arkadaşlarımız haricinde çarşı bomboş.”

giderlerini karşılayamayan esnaf son dönemde yaşananları da şöyle sıraladı:

‘ KİRA BEDELLERİ KARŞILANAMIYOR’

“Çarşı da hiç kimse yok dolayısıyla baya zorluk çekiyoruz. İnsanlar tedbir amaçlı evlerindeler. İşler olmadığı için kira bedelleri karşılanamıyor ve ödemeler gerçekleşemiyor. Pandemi sürecinde kiraların fiyatları fazla geldi başka yere taşınmak zorunda kaldılar. ”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ