Zirvede Haber

40 TANE ŞEHRİ SIFIRDAN İNŞA EDEBİLİRDİK!

40 TANE ŞEHRİ SIFIRDAN İNŞA EDEBİLİRDİK!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “doların iki lira yükselmesiyle kaybedilen parayla 40 tane şehri sıfırdan inşa edebilirdik” dedi.

Saadet Partisi’nde Pazar günü ilçe kongreleri nedeniyle heyecanı vardı. Saat 12.00’de Keles ilçesi kongresini Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirdi.

İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede, faaliyet ve hesap raporlarının onaylanmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi.

Siyasi konuşmalarda ilk olarak İl Başkanı Mehmet Atmaca’ya söz verildi.  Atmaca konuşmasında,”gerçekleştirmekte olduğumuz Keles ilçemizin 7. Olağan kongresi hayırlı olsun, kongrede seçilecek olan yeni yönetiminde başarılı çalışmalar yapmasını temenni ediyorum” dedi. Daha sonra söz genel başkan yardımcısı Mesut Doğan’a söz verildi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan yaptığı açıklamada “Bir ülkede ekonominin güçlü olması için, işsizliğin olmaması için, gerekli olup ta Türkiye’de olmayan ne var” dedi. Sözlerinin devamında Doğan, “Dünya’da dört mevsimi yaşayan 5-6 ülkeden biriyiz. Dünyanın en muhteşem yeraltı kaynaklarına sahibiz ki, Bor madenleri dünyada yüzde yetmiş beşi bizim ülkemizde bulunuyor. Tarıma baktığımızda hem ekonomik anlamda hemde stratejik ürünlere sahibiz.

DOLAR 2 TL ARTINCA BORCUMUZ OTURDUĞUMUZ YERDE BİR TRİLYON ARTTI

2020 yılının başından itibaren doların iki TL, Türk lirası karşısında değer kazanmasından dolayı oturduğumuz yerde aldığımız borçlardan dolayı bir trilyon daha borcumuz yükseldi.

Dış borcumuz dolar olarak 421,8 milyar dolar ediyor. Bunun yanında borçlandığımız o müşteri garantili hava limanları, müşteri garantili, yolcu garantili köprülerin hepsini üst üste koyduğunuz zaman bu yıl hiçbir şey yapmadan sadece doların yükselişinden kaynaklı olarak bir trilyon borcumuz oturduğumuz yerden arttı. Böyle bir ülke mi olur, böyle bir yönetim mi olur. Bir trilyonun ne anlama geldiğini ifade etmek için söylüyorum…

BİR TRİLYON İLE 40 TANE ŞEHRİ SIFIRDAN YAPARDIK

Arkadaşlar bir dairenin maliyetini 200 bin lira kabul edelim. Bir trilyonu, ikiyüz bin liraya böldüğünüzde 5 milyon daire eder. 5 milyonda 40 tane il’i sıfırdan inşa etmek demektir.  Bir Sivas, bir Çorum, bir Giresun gibi 40 tane şehirde yaşayan bütün hanelerin dairelerini sıfırdan yapmak demektir. Bursa, Türkiye’de ortalama yaşayan kişi sayısı 3.4’tür.

5,5 TANE BURSA’YI YENİDEN İNŞA EDERDİK

Bursa’yı yani nüfusu 3,4’e böldüğünüzde 900 bin hane eder. Bütün ilçeleriyle bütün köyleriyle bütün mahalleleriyle 900 bin aile yaşıyor Bursa’da. Bu 10 ayda dolardan dolayı kaybettiğimiz parayla 5,5 tane Bursayı sıfırdan inşa edersin. Ama 5,5 tane Bursa’yı yeniden inşa edecek kadar parayı on ayda kaybeder, yetmedi 120 milyar lirayı faize veren bir devlet bu on içersin de pandemiden dolayı, eve kapadın hastalığa dikkat edin dedin, dükkanlarını kapatın dediğin insanlara dağıttığı paranın toplamı ne kadar biliyor musunuz. Karşılıksız dağıtmış olduğu para sadece ve sadece 6 milyar lira. Yani 6 milyar lira 15 günlük faiz parası demek.

ALLAH’TAN KORK ÖNCE KEMERİ SEN SIK

Bunun neresinden tutarsanız elinizde kalıyor ama bunun daha acısını söyleyeyim, insanlar sıkıntıda, işsizlik var, 2021 yılını göremiyor. Katar’ın eline bakacak şekilde, millete kemer sık diyen yönetim, sayıştayın raporuna göre 2019 yılında sadece günde 10 milyon 739 bin lira parayı külliyede harcıyor. Böyle bir anlayış olur mu. Bu nasıl bir inanç. Bu nasıl bir bakış açısı. Bunu aya çarptığınız zaman 322 milyon demektir. 322 milyonu 2019’un asgari ücretini böldüğünüz zaman 160 bin asgari ücretlinin parası kadar para sadece külliyede harcanıyor demektir. Allahtan korkun önce kemeri sen sık” dedi.

Siyasi konuşmaların ardından Karacabey ilçe kongresine katılmak üzere İl başkanı ile birlikte Keles’den ayrıldılar.

Keles kongresinde Fehmi Narin delegelerin oylarını alarak başkanlığını tazelemiş oldu.

Karacabey ilçe kongresi sonucunda ise ilçe başkanı Zeynel Abidin Koçak delegelerin oylarını alarak bir dönem daha başkanlığa devam kararı aldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ