Zirvede Haber

Bursa’nın simge hastanesi geri dönüyor!

Bursa’nın simge hastanesi geri dönüyor!

Bursa’nın simge yapılarından olan ve kent belleğinde büyük bir yer tutan Memleket Hastanesi’nin restorasyonu için ilk ihale gerçekleştirildi. Proje tamamlandığında Memleket Hastanesi, 400 yatak ile hizmet vermeyi sürdürecek.Bursa’nın simge yapılarından olan ve kent belleğinde büyük bir yer tutan Memleket Hastanesi’nin restorasyonu için ilk ihale gerçekleştirildi. Proje tamamlandığında Memleket Hastanesi, 400 yatak ile hizmet vermeyi sürdürecek.

Konuyla alakalı yaşanan son gelişmeleri aktaran Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Açılış tarihi 1952… Öncesi ise, 1862 yılında dönemin Bursa Valisi olan Ahmet Vefik Paşa’nın bugün park olan sur üstünde yaptırdığı hastaneye dayanıyor.

İnşaatında Bursa halkının imece usulüyle çalıştığı Türkiye’nin ilk Memleket Hastanesi uzun yıllar kentin tek hastanesi olarak hizmet verdi.

O nedenle…

Belli bir yaşın üstünde olup yolu Bursa Devlet Hastanesi’nden geçmeyen yok. Kiminin güzel ve mutlu, kiminin acılı olmak üzere büyük kesimin anıları var.

Geçen yıl…

Şehir Hastanesi açılırken kapatılıp taşınmasına karar verilince herkes üzüldü. Yeniden açılması ve kent merkezine sağlık hizmeti vermeye devam etmesi için Bursa’da istek dile geldi.

Özellikle muhalefet partileri bu isteği sık sık tekrarladı.

Bunun üzerine…

Doktorluk yaşamına Bursa Devlet Hastanesi’nde başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin kentteki beklenti ve isteği Ankara’ya taşıdı, takipçisi de oldu.

Nitekim…

4 Ağustos’ta Bursa Şehir Hastanesi açıldıktan sonra Bursa’ya müjdeyi verdi:

“Depremsellik sorunu olan bina restorasyonu yapılıp yenilenecek. Kentin anılarının yaşadığı bina Memleket Hastanesi olarak Bursa’ya yeniden sağlık hizmeti verecek.”

Açıklamalarında, 400 yataklı hastane olacağı bilgisini de duyurdu.

İşte…

Yeniden açılma süreci böyle başlayan Memleket Hastanesi için önemli bir gelişme yaşandı. Daha açık söylemek gerekirse, ilk resmi adım atıldı.

O da şu:

Sağlık Bakanlığı’nın açtığı Bursa Memleket Hastanesi Restorasyonu Proje İhalesi 26 Kasım Perşembe günü yapıldı.

Ankara’da yapılan açık ihaleye 14 firma katıldı. Bakanlık şimdi fiyat ve yeterlilik değerlendirmesi üzerinde çalışıyor. Projenin tamamlanmasından sonra da inşaat ihalesi yapılacak.

Böylece…

Sağlık alanında kent içinde oluşan önemli bir eksik giderilirken, Bursa’nın geçmişine vefa gösterilecek ve gelecek için de bir borç yerine getirilecek.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ