Zirvede Haber

‘Biz öyle bir ödeme yapmadık’

‘Biz öyle bir ödeme yapmadık’

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan MasterChef yarışmasının Bursa bölümü ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, yarışma için yapılan ödemenin yarısının BTSO tarafından karşılandığını söyledi ancak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, deyim yerindeyse Aktaş’ı yalanladı.Türkiye’nin en çok seyredilen yarışmalarından olan MasterChef’in Bursa bölümü geride kaldı ancak yansımaları halen sürüyor. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından yarışma için 600 bin TL + KDV tutarında ödeme yapıldığını yazmış, Başkan Aktaş’ı Bursa’nın kaynaklarını kendi ikballeri uğruna harcamakla suçlamıştı. Başkan Aktaş ise Meclis toplantısında yarışma için ödenen ücretin yarısını BTSO’nun karşıladığını duyurmuştu. Ancak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’dan Aktaş’ı yalanlayan bir açıklama geldi.

BTSO’NUN BÖYLE BİR BÜTÇESİ YOK

EA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, halen Covid-19 sebebiyle evde istirahatte bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve bu iddiaları kendisine sorduğunu sosyal medya hesabından paylaştı. Adanur, Burkay’ın yanıt olarak; “Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamıyoruz, BTSO olarak bu tür faaliyetlere bütçemiz yok, Alinur Başkan programdan bana bahsetti, sponsor olalım diye, ben de Bursa’da gıda işi yapan arkadaşlara bahsettim, onlar sponsor oldular ve hatta programda konuk oldular” yanıtını verdiğini açıkladı.

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Başkan Aktaş’ın açıklamasının aksine Burkay’ın BTSO bütçesinin kullanılmadığını açıklaması ise ‘Kim doğru söylüyor?’ tartışmalarını beraberinde getirdi. Son zamanlarda eylemleri ve söylemleri ile eleştiri oklarının hedefi olan Başkan Alinur Aktaş’ın konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ