Zirvede Haber

Çiftçi Her Sözünüze Güvendiyse Suç Kimin!

Çiftçi Her Sözünüze Güvendiyse Suç Kimin!
İYİ isimden sert eleştiri! AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in  Türk Şeker’in salçalık domates üreticisine olan 35 milyon TL ödeme yaptığını sosyal medya ve yazılı basından yaptığı açıklama ardından geçen süre içinde bu ödemelerin yapılmadığı İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı’nın yaptığı açıklama ile ortaya çıktı.
Başkan Karabatı; “Türk Şekerin 53 bin ton salçalık domates alımını başarıyla tamamladığını ve 35 milyon TL ‘nin tamamının hesaplara yatırıldığını Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile beraber açıklayarak hatta o dönemde Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak’a teşekkürler sunarak suni gündem ile reklam yapmışlardı. Bizde alkışlayıp taktir etmişti ki; lakin bugüne baktığımızda çiftçiye değil 35 milyon TL tek bir kuruş Türk Şeker tarafından ödeme yapılmadığı gerçeğiyle karşılaştık.
Vekil yapılan antlaşmanın içeriğini tam manası ile anlamamış olacak ki ya da reklam yapmanın heyecanı ile Türk Şeker adı altında çiftçiden alınan domatesler Türk Şeker tarafından değil de Tamek A.Ş. tarafından Vekilin bahsettiği gibi 35 milyon TL değil üçle beşi ayırmayı unutmuş olmalı ki 3 ile 5 bin TL olarak komik ve cüzi rakamlar ödendiğini banka dekontlarında görülmüştür.
Ayrıca altını çizerek belirtirim ki bazı yandaş isimlere tam teşekküllü ödeme yapılması hiç adil olmamış diğer çiftçilerin mağdur durumda bırakılması İktidarın adı gibi Ak olmadığını iyice gözler önüne sermiştir. Ve hala üreticinin Türk Şeker de %50’lik bir Alacağı söz konusu iken haklı olarak çiftçi soruyor; İktidarın verdiği işi boş müjde masallarını daha ne kadar dinleyeceğiz. Yani demem odur ki yapılan işin övgüsünü yapmak güzel lakin bu konunun da içeriğini ve takibini yapmış olabilse idiniz.
Çiftçi yine zor durumda ve mağdur Bütün dünyayı kasıp kavuran Pandemi sürecinde bile dışarda olan çalışan
üreten çiftçiye destek vermeyi bırakın da verilen krediyi ödeyemeyen çiftçilerimize hem haciz hem de basın sansürü uygulamak hangi dine hangi ahlaka hangi vicdana sığar. İktidar belki farkında değil ya da olmak istemiyor Türkiye’nin en önemli ovasına sahip olan Karacabey’imizde verimli topraklara sahip olan Türkiye’mizde tarım ölmek üzere üretici bitiyor siz halen yanlış politika ile reklam kokan haberlerle gündemde kalma derdindesiniz ey İKTİDAR.
Türkiye de çiftçiye üreticiye destek verilmediği sürece bu ülke kalkınması mümkün olamaz .Çiftçiye uygulamış olduğunuz ters köşe politikasından vazgeçmeli ve bir an önce iyileştirme yoluna gitmelisiniz. Emeğiyle toprağı yoğuran ekmeğini topraktan çıkaran çiftçilerimizin asparagas haberlere ihtiyacı yok .Reklam yapan vekillere başkanlara da ihtiyacı yok sorunlarına çözüm olacak karşısında muhatap bulacak hizmet anlayışında olacak yönetim ve yöneticilere ihtiyacı var.
Çiftçilerimiz her geçen gün mağdur oluyor COVID 19 Virüsü ile Mücadele ettiğimiz bu dönemde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çiftçiye verdiği desteği önemi daha iyi idrak etmiş olmamız gerekli değil miydi herkes içeri çiftçi dışarda Üretim şart üretim gerekli üretmeyen bir toplum olamaz deniliyor ama çiftçiye destek yok Maalesef iktidarın uyguladığı yanlış politika plansız sistemden dolayı çiftçi hep ikinci planda üretim yapan çiftçinin mazotu bile yat sahiplerinin kullandığı mazottan bile daha pahalı dememiz odur ki sayın yöneticiler çiftçi reklam istemiyor çözüm istiyor
İYİ Parti olarak biz her daim çiftçimizin yanında ve sorunlarının arkasında olup seslerini duyurmaya devam edeceğiz. Buradan iktidara sesleniyorum ki Başka Karacabey yok Başka Türkiye yok .Biz inandık ve inanıyoruz Türkiye’mizin her türlü sorununa çare olacağız Daha İYİ bir Türkiye için Daha İYİ bir Karacabey için çalışacağız.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ