Zirvede Haber

BENEO’dan İlk Çözünebilir Pirinç Nişastası Piyasada

BENEO’dan İlk Çözünebilir Pirinç Nişastası Piyasada

Lider fonksiyonel bileşen üreticisi BENEO, yeni ürünü, prejelatinize fonksiyonel doğal pirinç nişastası Remypure S52 P’ nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Çözünebilir doğal pirinç  nişastasıyla gıda üreticilerine, soğuk prosesli soslar, çeşniler, sütlü tatlılar ve pastacılık dolguları gibi uygulamalarda, ilk kez temiz etiketli gıda ürünleri üretme imkanı sunuluyor. Yeni bileşen, yüksek devirde karıştırma ve asit gibi zorlu işleme koşulları altında bile yumuşak ve kremsi bir yapı ve mükemmel ürün stabilitesi sağlıyor.

Remypure S52 P, gıda üreticilerinin pirinç nişastası kullanarak temiz etiketleme trendini dünya genelinde daha rahat yakalamalarına imkan sağlıyor. Tüketiciler yapay içerikli gıdalardan[i] kaçınmaya devam ettikçe,  şeffaf ve basit etiketler dünya çapında yükselişe geçecektir. Son araştırmalar, gıda ve içecek lansmanlarının dörtte birinin temiz bir etiket iddiası taşıdığını ve bunun soslar ve çeşniler için üçte bire yükseldiğini göstermiştir[ii].

Yiyecek çeşnileri, soslar, unlu mamül dolguları veya sütlü tatlılar gibi gıdalar, bilindiği üzere, hazırlık sırasında asitliğe ve/veya yüksek hızda karıştırmaya dayanabilmelidir ve bu koşullar altında optimum fonksiyonelliği sürdürmek zor olabilir. Fonksiyonel doğal kıvam verici Remypure S52 P, üreticiler için bu soruna mükemmel bir çözüm sunar. Bu önceden pişirilmiş- prejelatinize nişasta, düşük pH ve/veya yüksek devirde karıştırma içeren soğuk işlem koşullarında modifiye nişastalar gibi performans gösterirken aynı zamanda temiz etiketleme imkanı sağlar.

Dünya çapında tüm tüketiciler otantik ve doğal içerikler arıyor. Örneğin, İngiltere’deki tüketicilerin yarısı ve Alman tüketicilerin beşte üçü yapay içerikli yiyecek ve/veya içeceklerden kaçınıyor ve bunun yerine doğal ürünlere yöneliyor.[iii] Son zamanlarda yapılan global araştırmaya göre, tüketicilerin neden daha temiz beslenmeye ilgi duyduğu sorulduğunda, her beş tüketiciden neredeyse üçü (% 62) bunun daha sağlıklı olduğunu söylüyor.[iv]

Pirinç, tüketicilerin büyük çoğunluğu tarafından tanıdık ve sağlıklı bir içerik olarak görülüyor. [v] Ayrıca, granüllerinin benzersiz özellikleri sayesinde pirinç nişastaları gıdalara kremamsı bir ağız hissi verir. Remypure S52 P, özellikle kremsi yapılar ve stabilitenin ön plana çıktığı reçetelerin ( soslar, dip soslar ve pastacılık dolguları)  tümünde olumlu geri bildirimler alarak duyusal testlerde mükemmel bir performans gösterdi.

Benoit Tavernier, BENEO Specialty Rice Ingredients Ürün Müdürü “Tüketicilerin  şeffaf ve doğal etiketli ürünlere yönelik talebinin artmasıyla birlikte, müşterilerimizin bu pazar taleplerini karşılamasına yardımcı olmanın yollarını her zaman arıyoruz. Remypure S52 P, zorlu üretim koşullarına dayanabilen, çözünebilir ve temiz etiketli kıvam verici arayan gıda üreticileri için geliştirilmiştir ve ayrıca nihai ürünün dokusuna kremsi bir görünüm kazandırmaktadır. Bu tür uygulamalar için piyasada türünün ilk örneği pirinç nişastasıdır ve bir dizi tat testinden iyi sonuçlar alınmıştır. BENEO genişletilmiş Remypure fonksiyonel doğal pirinç nişastaları yelpazesi ile, temiz etiketli yeni ürünler geliştirme süreçlerinde, mevcut ve potansiyel müşterilerine destek vermeye hazırdır.

– SON –

BENEO, gıda, yem ve farmasötik ürünler için doğal kaynaklardan bileşen geliştirme ve üretme konusunda uzun vadeli deneyime sahiptir. Bu bitki bazlı fonksiyonel bileşenler, sağlığı destekleyerek ve tat ve dokuyu optimize ederek çok çeşitli ürünlerin besleyici ve teknik özelliklerini geliştirmeye yardımcı olur. Şirketin portföyünde şeker pancarından elde edilen fonksiyonel karbonhidratlar, prebiyotik hindiba kökü lifi, bitki bazlı proteinler ve pirinçten özel bileşenler bulunmaktadır. Beslenme bilimi ve mevzuatı hakkında kesin bilgiler sağlayan BENEO-Institute ve uygulama teknolojisi danışmanı BENEO-Technology Center de dahil olmak üzere benzersiz bir uzmanlık zinciri aracılığıyla BENEO, sağlıklı bir yaşam tarzını bütünsel bir şekilde destekleyen bileşenler sağlayarak müşterileri destekler.

2007 yılında kurulan BENEO, 80’den fazla ülkede 1000’den fazla çalışanı ve son teknoloji ürünü beş üretim tesisi ile Belçika, Şili, Almanya ve İtalya’da faaliyet göstermektedir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ