Zirvede Haber

Öğretmenlerin Özlük Hakları İktidarın Gündeminden Çıkmalı

Öğretmenlerin Özlük Hakları İktidarın Gündeminden Çıkmalı

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel’den eğitim çıkışı! Özel; “Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran kişidir.

Her birimiz öğretmenlerimiz sayesinde bir şeyler öğrendik ve belirli noktalara geldik. Gerçekten de topluma maddi manevi her şeyi öğretmenler öğretmişlerdir.

Osmanlı devletinin kurucusu olan Osmangazi; eğer Şeyh Edebali olmasaydı belki de ne Osmangazi olabilirdi ne de Osmanlı devleti olabilirdi veya Şemsi Tebrizi, Mevlana için neyse Taptuk Emre de hoca olarak Yunus Emre için aynı veya Mimar Sinan’ın hocası Muslihittin Ağa olmasaydı, Mimar Sinan diye bir mimar olmayacaktı. Bu Fatih Sultan Mehmet için de aynı. Molla Gürani ve Akşemsettin olmasaydı, Fatih Sultan belki fatih olamayacaktı.

Bu örnekler, öğretmenlerimizin toplumda büyük bir kıymet ifade ettiklerini, hatta klasik ifadeyle mum gibi eriyerek etrafına ışık saçan insanlar olduklarını gösteriyor. Dinimizde de biliyorsunuz, “bilenler ile bilmeyenler bir olur mu” düsturu bunu çok rahat anlattığı gibi Hazreti Ali’nin “bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” lafı da bunun en bariz, en güzel örneklerinden birisidir.

Böyle bir kültürün mirasçıları olarak, bugün, eğitim ordumuzun gününü kutluyoruz. Bu dönem, Millet Kahvehaneleri ile övünenlerin yönettiği Türkiye’de, 91 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucu iradesi, Millet Mekteplerini açtı.

Bugün zor şartlarda öğretmenlik mesleğini icra etmeye çalışan, hak ettiklerinin çok altında sosyal haklara sahip iken, çocuklarımıza en kaliteli eğitimi vermek için olağanüstü çaba sarf eden cefakar öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Kendilerini topluma faydalı bireyler yetiştirmeye adamış öğretmenlerimiz, belki gelir düzeyi en yüksek gruplardan biri olması gerekirken, geçim sıkıntısı içinde olmaları kabul edilebilir bir durum değildir. Yine öğretmenlerimizin en çok şikayetçi olduğu uygulamalardan biri olan NORM KADRO AÇIĞI ciddi mağduriyetlere sebep olmaktadır.

Biz, İYİ Parti olarak öğretmenlerimizin 24 Kasım’ı gerçek manada kutlayabilmeleri için;

Atanamayan binlerce genç öğretmenimizin hakkının peşinde olacağız.

– Öğretmenlerimizin, daha iyi şartlarda çalışabilmelerinin takipçisi olacağız.

– Eğitim ordumuzun 3600 ek gösterge hakkında ısrarcı olacağız.

– “Fikri hür, vicdanı hür nesiller” yetiştirmekle mükellef öğretmenlerimizin hürriyetini, “Sözleşme”

esaretinden kurtarmak için, elimizden geleni yapacağız.

Bunları başardığımızda, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü daha bir başımız dik kutlayacağız. Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” sözü icra edilen mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır.

Bugünün zor şartlarında bile, çocuklarımızın, dolayısıyla geleceğimizin mimarı olabilen öğretmenlerimizi tebrik ediyor, Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim uğruna toprağa düşen, Şehit öğretmenlerimizi İYİ Parti Yenişehir ailesi olarak rahmet ve minnetle anıyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ