Zirvede Haber

Bursa’da vaka günlük 5 bin!

Bursa’da vaka günlük 5 bin!

Son bir ay içinde corona virüsü hasta sayısı resmi rakamlara göre önce günde 2 bini ardından günde 6 bini aştı. Ancak Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, yalnızca Bursa’da günlük vaka sayısının 5 bin olduğunu açıkladı.

Bursa’da günlük vaka sayısının 5 binlerde olduğunu söyleyen Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, salgındaki son durumu ‘freni patlamış kamyona’ benzettti.

1 Haziran itibarıyla ilan edilen normalleşme döneminin kontrolsüz ve bilimsel gerçeklere uymadan ilan edildiğini ifade eden Türkkan, Sağlık Bakanlığı’nın ise filyasyon çalışmalarına geç başladığını savundu. Türkkan, “Sağlık Bakanlığı filyasyona salgından bir ay sonra başladı. Bugün patladı dedikleri 5 bin rakamları daha da yukarı çıkacak” dedi.

Salgında Bursa’da son durumu ‘felaket’ deyimi ile niteleyen Türkkan, “Hastanelerde yer yok. Her ne kadar hastane yoğun bakım doluluk oranı yüzde 85 olduğu söylense de, bunun böyle olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı. Türkkan,  vilayette yoğun bakımda yatmak için hastaların sıra beklediğini anlattı:

Yoğun bakım yatağı dediğiniz yatak birtakım özellikleri içerir. Şimdi siz yoğun bakım yataklarının arasına teknik özelliği olmayan boş yataklar koyarsanız doluluk oranı yüzde 85 diyebilirsiniz. Ancak bizler ve Bursa’daki sağlık çalışanları, buna inanmıyor dolu çünkü. Tüm acillerde, Yüksek İhtisas Hastanesi ve Şehir Hastanesi acilinde hasta yatıyor şu an. Hasta klinikte yatar. Yoğun bakımda yatmak için bekleyen hastalar var.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ