Zirvede Haber

Kirazlıyayla İçin Adalet!

Kirazlıyayla İçin Adalet!

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Bursa programında Kirazlıyaylalılar ile buluştu. Buluşma sonrası İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel gazetemize yaptığı açıklamada; “Genel Başkanım Sayın Meral Akşener ile ne kadar gurur duysam az kalır. Son görüşmemizde; “Başkanım, maaşallahınız var. Yenişehir’de güzel işlere imza atıyorsunuz. Ne var ne yok, herşey yolunda mı?” diye sorduğunda ana gündem maddem tabii ki Yenişehir olarak büyük rahatsızlık duyduğumuz ve mücadele içerisinde olduğumuz Kirazlıyayla da yaşanan çevre katliamı oldu.

Dün İl Başkanlığımızın muhteşem bir organizasyonu ile düzenlenen 2500 yeni üye katılım programı için Bursa’mıza teşrif eden Sayın Genel Başkanımın konuşmasında ki ana gündem maddesi Kirazlıyayla da yaşanan hukuksuzluk, topraklarını savunan Türk kadınlarımızın mağduriyetleri ve adalet arayışları oldu.

Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum İYİlik ve Cesurlar Hareketinin Lideri Genel Başkanım Sayın Meral Akşener Kirazlıyayla ile ilgili konuşmasına; “Kirazlıyayla’daki kız kardeşlerimin, ablalarımın ortaya koydukları bu direnişi ve onların tabiata doğaya çevreye duydukları bu hassasiyeti çok sıkı takip etiğimizi ve yanlarında olduğumuzu bir kez de buradan tekrarlamak istiyorum. 74 yaşındaki Pakize ablaya, 7 yaşındaki Kevser’e buradan en kalbi sevgilerimi iletiyorum.” Diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a da seslenen Sayın Akşener; “İYİ Parti olarak madenciliğe karşı değiliz ama yine 5 müteahhidinizin karşılığı dünyanın çeşitli yerlerinde ahbaplarınıza bu ülkenin tabiatını Kirazlıyayla’nın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz bunun peşinde olacağız.” dedi.

MERAL AKŞENER: SONUNA KADAR KIRAZLIYAYLA’NIN SESİ VE NEFESI OLMAYA DEVAM EDECEĞİM.

Sözlerine devam eden İYİ’lik Hareketinin Lideri; Genç bir kızımız diyor ki, Sayın Erdoğan sana sesleniyor, diyor ki; ne istiyorsan yaptık, oy ver dedin oy verdik, güç ver dedin güç verdik şimdi de duy bizi diyor. Kızım o duymazsa söz ben duyduracağım, o görmezse söz ben gördüreceğim. ama sonuna kadar sizin sesiniz, sizin nefesiniz olmaya devam edeceğiz. Kirazlıyayla’nın adalete amasız ancaksız her zamankinden çok ihtiyacı var. Onlar o adaleti sizlere sağlamıyorlarsa, söz biz sağlayacağız.” dedi.

Türkiye’de ilk defa Genel Başkan düzeyinde Kirazlıyayla’nın sesini bu kadar yüksek perdeden, vurgulu bir şekilde dile getirerek Kirazlıyayla ve Yenişehir halkına vermiş olduğu değeri gösteren Sayın Genel Başkanıma teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Bursamızda çıtasını her geçen gün yükselten, kentimizin kanayan yarası haline gelen sorunlara gösterdiği tepkilerle Bursanın gündemini belirleyen, İl başkanlığımızın düzenlemiş olduğu bu coşkulu program dolayısıyla başta İl Başkanım Sayın Selçuk Türkoğlu olmak üzere onun önderliğinde emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

Kahraman Kirazliyayla kadınlarının mücadelesinde en önde Türk Bayrağını taşıyan, Kirazlıyayla’nın mücadele sembolü haline gelen Pakize Teyze’nin İYİ Parti ailesine katılması ve rozetini bizzat Genel Başkanımın takması IYI Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak bizleri ayrıca ziyadesiyle mutlu etti.

Kirazlıyayla için Adalet arayışımızın ve mücadelemizin artarak devam edeceğini buradan tekrar belirtmek istiyorum.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ