Zirvede Haber

Öğretmenlikten polisliğe, polislikten avukatlığa…

Öğretmenlikten polisliğe, polislikten avukatlığa…

Bursa’da yaşayan 39. yaşındaki Barış Aydın, yaklaşık 25 yıldır süren eğitim öğretim hayatından sonra tam 3 meslek değiştirdi. Öğretmen olarak başladığı meslek hayatına polis olarak devam eden Aydın, son olarak avukatlıkta karar kıldı.

Ardahan’da küçük bir köyde dünyaya gelen 39 yaşındaki Barış Aydın, 25 yıldır okuyor.

Tam 3 meslek değiştiren Aydın, öğretmen olarak başladığı yolda önce polis oldu. Aydın, polislikten sonra ise avukat olarak meslek hayatına devam ediyor.


Bundan sonra meslek değiştirmeyeceğini söyleyen Aydın, birçok arkadaşına da örnek oluyor.

38 YAŞINDA AVUKAT OLDU
Aydın, meslek hayatının başlamasını şu cümlelerle anlattı:

“Ben Barış Aydın. 39 yaşındayım. 25 yılımı okumakla geçirdim. Ardahan Merkez Sarıyamaç köyünde dünyaya geldim. Yaklaşık 25 yıl eğitim hayatım sürdü. Şu an Bursa’da avukatlık yapıyorum. Ben öğretmenlik mezunuyum. 2005 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Bilgisi öğretmenliğinden mezun oldum. Ama KPSS sınavında yeteri kadar puan alamadığımdan dolayı atamam olmadı. O zamanlar üniversite mezunlarını polis olarak alıyorlardı. Polisliğe müracaat ettim. 2006 yılında İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezine kayıt oldum. 2006 yılından sonra 13 yıl boyunca polislik yaptım. Bu sırada eşimin de isteği ile Hukuk Fakültesine başladım. 2019 yılında mezun oldum. Yaklaşık 1 yıldır da avukatlık yapmaktayım.”

“POLİS OLDUKTAN SONRA FİKİRLERİM DEĞİŞTİ”

Öğretmen olmayı çok istediği söyleyen Aydın, polislik yaptığı içinde hiç pişman olmadığını söyledi.

Aydıni sözlerine şöyle devam etti:

“Tabii ilk başta liseden mezun olduktan sonra öğretmenliği çok istiyordum. Hedefim de o yöndeydi. Ama malum atama olmayınca sonradan polis oldum. Polis olduktan sonra fikirlerim değişti. Orada tekrar öğretmenlik mi polislik mi diye hiç düşünmedim. Güzel başarılı bir meslek hayatım oldu 13 yıl boyunca. Şu an avukatlıkta daha yeniyim. Bu mesleği de kendim isteyerek seçtim. Burada da iyi bir yerde olmak istiyorum.”

“KÖYÜN İKİNCİ ÜNİVERSİTE OKUYANIYIM”

Küçük bir köyde doğduğunu ve köydeki ikinci üniversite mezunu olduğunu söyleyen Aydın, şöyle konuştu:

“Bizim köyümüz küçük bir köydü. 20 haneli ve yaklaşık 100-110 kişilik bir köy. Ben köyde ikinci üniversite okuyanım. Tabi o zamanlar şartlar zordu. Şartlar zor olsa da imkansız değildi. Bazı şeyler emek ile oluyor. Önce öğretmen oldum. Sonra polis ve şimdi avukat.”

ARKADAŞLARINA ÖRNEK OLDU

Bundan sonra meslek hayatına avukatlık olarak devam edeceğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

“Bundan sonra ne iş yapacaksın diye çok soran var. Ama bundan sonra sadece avukatım. Benden görüp de heveslenen çok oldu. Öncelikle polis arkadaşlarım çok sordu. Hukuk Fakültesine girmek isteyen arayan çok arkadaşım oldu. Hatta birkaç arkadaş da hukuk fakültesine kayıt yaptırdı. Seviyorum okumayı. Halen daha okuyoruz.  Benim iki tane çocuğum var. Biri 8 yaşında biri 6 yaşında. Ben oğlumun savcı olmasını isterim. Kızımın ise öğretmen. Bu geçiş dönemlerinde psikolojik hiç sıkıntı yaşamadım. Adapte olmakla ile ilgili de bir sorun yaşamadım.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ