Zirvede Haber

Depreme hazırlıklı olun!

Depreme hazırlıklı olun!

Genel merkezi Bursa’da bulunan Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma (DASKUT) Derneği, 29 kişilik ekibi ile İzmir depreminde enkaz altında kalan anne ve iki çocuğunu sağ olarak kurtardı. Bursa’nın 1. derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken DASKUT Genel Başkanı Tuncay Meriçli, önemli uyarılarda bulundu.2016 yılında gönüllüler tarafından ilk adımnları atılan, 2019 yılında ise resmi olarak kurulan Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği, (DASKUT) kısa sürede başarılı çalışmalara imza atmaya başladı.


Tuncay Meriçli Genel Başkanlığında Bursa, İstanbul, Ankara, Artvin, Giresun, İzmir, Bolu, Tokat, Samsun, Ordu ve Sivas’ta örgütlenen ve diğer illerde de örgütlenme çalışmaları devam eden DASKUT üyeleri, bu güne kadar çok sayıda orman yangınına müdahale ederken, başta Uludağ’da kaybolan dağcılar olmak üzere birçok kaybın bulunmasında da etkin rol aldı.

Aynı zamanda AFAD’ın lojistik çözüm ortağı konumunda olan DASKUT, dünyanın en büyük motorize ekibine de sahip.

İzmir Depremi’nin yaşanmasının ardından Bursa’dan yola çıkan 29 kişilik DASKUT ekibi, soluğu Doğanlar Apartmanı’nda aldı. Göçük altında günlerce çalışan Bursalı ekip, enkazdan 3 kişiyi canlı olarak çıkarttı. Ekip, göçük altında kalan 3 cesede de ulaştı.

İzmir’deki arama kurtarma çalışmalarını enBursa.com mikrofonlarına anlatan DASKUT Genel Başkanı Tuncay Meriçli, Bursa’nın 1. Derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekti ve deprem konusunda vatandaşları uyardı.

Meriçli şunları söyledi;

“Her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız. Vatandaşlar, oturduğumuz evlerin deprem yönetmeliğin uygun olup olmadığı konusunda mutlaka test yaptırmalı. Eski binalar ise mutlaka yetkili kurumlar tarafından denetlenmeli. Burada yollar, köprüler ve üst geçitlerde çok önemli. Metal yorgunluğu yaşayabiliyorlar . Deprem esnasında kesinlikle evden çıkmaya çalışmasınlar. Mutlaka hayat boşluğu oluşabilecek yerlere tercih etsinler. Deprem çantalarını mutlaka hazırlasınlar, sadece bir tane değil. Evin birkaç noktasına örneği yatak odasına, çıkış kapısına yakın belirli yerlere bu çantaları koyabilirler. Evin belirli yerlerine su, radyo ve fener bulundursunlar.  Varsa yedek telefon şarjı koysunlar. Çünkü İzmir depreminde bir çok vatandaşımıza telefonları aracılığı ile ulaştık. Kurumlara mesaj çeken vatandaşlar oldu. Deprem sonrası ise; deprem bitimden evimizi güvenli bir şekilde tahliye etmemiz gerekiyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ