Zirvede Haber

Erdoğan, Azerbaycan’ın Şuşa zaferini tebrik etti

Erdoğan, Azerbaycan’ın Şuşa zaferini tebrik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şuşa’nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da işaretidir. Bir kez daha kardeşim İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi şahsım ailem ve milletim adına tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Sözlerime, Ermenistan tarafından işgal edilen 7 şehrini, 7 rayonunu ve Dağlık Karabağ’ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimizin Şuşa zaferini tebrik ederek başlamak istiyorum. 30 yıldır, Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen, aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen Azeri Türk kardeşlerimiz, bütün bu sabrın sonunda ‘men sabera zafera’ diyerek sabrettiler ve zafere ulaştılar” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin en başından beri Azeri Türk kardeşlerinin yanında olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ermenistan’ın saldırganlığı ile başlayan çatışmaların ardından adım adım işgal altındaki şehirlerini ve Karabağ’ı özgürlüğüne kavuşturan Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci, bizim de sevincimizdir. Şuşa’nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da işaretidir. Bir kez daha kardeşim İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi şahsım ailem ve milletim adına tebrik ediyorum.”

“SEVDASI BÜYÜK, RÜYASI BÜYÜK, DAVASI BÜYÜK KOCAELİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 3 aylık aranın ardından bir kez daha Kocaeli’de olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtmesinin ardından, slogan atarak kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara, “Ben de size aşığım” diye seslendi.

Başiskele’yi, Çayırova’yı, Derince’yi, Darıca’yı, Dilovası’nı, Gebze’yi, Gölcük’ü, İzmit’i, Kandıra’yı, Karamürsel’i, Kartepe’yi, Körfez’i selamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Her dönemde, bu toprakları Türkiye olmaktan çıkarmak için milletimizi Anadolu’dan kazımak için yola çıkan Haçlılara haddini bildiren Kocaeli. Orhan Gaziler’in sesine ses veren güzeller güzeli Kocaeli, Gazi Süleyman Paşa’nın, Akça Koca’nın adını, idealini, sevdasını taşıyan Kocaeli. Fetihler otağı, Fatihler yatağı Kocaeli. Gökyüzünde yıldızların gıpta ettiği Kocaeli. Yeryüzünde denizlerin imrendiği Kocaeli. Büyük acılar çektiği halde, büyük depremler, büyük yıkımlar gördüğü halde her defasında küllerinden yeniden dirilen, hayatta kalma azmini ve inancını asla kaybetmeyen yiğit Kocaeli. Sevdası büyük, rüyası büyük, davası büyük Kocaeli. Sizleri yürekten selamlıyorum.”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Sözlerime Ermenistan tarafından işgal edilen 7 şehrini ve Dağlık Karabağ’ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimizin Şuşa zaferini tebrik ederek başlamak istiyorum. 30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen, aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen kardeşlerimiz, bütün bu sabrın sonunda ‘men sabera zafera’ diyerek sabrettiler ve zafere ulaştılar. Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci bizim de sevincimizdir.

”ÜLKEMİZİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRMAKTA KARARLIYIZ”

Şuşa’nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da işaretidir. Adım adım işgal altındaki şehirlerini ve Karabağ’ı özgürlüğüne kavuşturan Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci, bizim de sevincimizdir. AK Parti’nin kurucusu da sahibi de milletin kendisidir. Millet yoksa AK Parti de yoktur. AK Parti 11 milyon 200 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük ve geniş tabanlı, milletimizin en çok sahiplendiği partisidir. Her kim ki milletten koparsa halkla arasına duvarlar örerse kendini ulaşılmaz erişilmez bir yere koyarsa hele hele kibir ve fitne belasına bulaşırsa artık bu partide yeri kalmamış demektir. Kuruyan dalları budandıkça güçlenen ağaç gibi ülkemizin her köşesine kollarımızı dallarımızı salacağız. Bu millete efendi değil hizmetkar olmanın gayreti içindeyiz. Ülkemizi hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız. Kocaeli’ne son 18 yılda 18 milyar tutarında yatırım yaptık. İhtiyaç sahiplerine 2 milyar lira turarında kaynak aktardık. Bay Kemal haberin var mı bunlardan? Bu devlet hiçbir zaman garip gurebayı, fakir fukarayı yalnız bırakmadı.

İZMİR DEPREMİ

İzmir depremi hepimize, ülkemize karşı karşıya bulunduğu tabii felaketler gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Yaralanan 1035 vatandaşımızdan 3’ü ağır olmak üzere 24’ü halen hastanede tedavi görüyor. İnşallah bir yıl içerisinde oradaki (İzmir) çalışmaları tamamlayacağız ve depremzede kardeşlerimize konutlarını teslim edeceğiz. Eşyalarını alamayan vatandaşlarımıza 30’ar bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Taşınan ev sahiplerine 13 bin lira kiracılara 5 bin lira nakdi yardım yapılıyor. Esnaflarımıza da 2 bin 500 lira kira yardımı yapılıyor. Hasar tespit çalışmalarını salı gününe kadar bitiriyoruz. İhtiyaca göre arttırılmak üzere şimdilik 1312 adetlik iki konteyner kent kurulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu konteyner kentler iki hafta içinde kullanıma hazır hale gelecek.

”İLK ETAPTA 5 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK”

Buralar 2 hafta içinde hazır hale gelecek. İlk etapta 5 bin konut inşa edilecek 2 bini yerinde 3 bini ise İzmir Şehir Hastane yanındaki 1 milyon 380 bin metrekarelik rezerv alanına yapılacak. Maliyetlerinden yüzde 40-50 arasında indirim yapılacak konutlar 2 yılı ödemesiz 18 yıl vade ile ve faizsiz olarak hak sahiplerine verilecektir. İzmir depremi aynı zamanda CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. İzmir’de ruhsatlandırmayı CHP belediyeleri yapmadı mı?”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ