Zirvede Haber

Bursa’da Baz İstasyonu İsyanı

Bursa’da Baz İstasyonu İsyanı

Panayır Mahallesi’nde kazısına başlanan baz istasyonu, burada yaşayan vatandaşlar tarafından istenmiyor. Panayırlılar, sağlıklarını olumsuz yönde etkileyeceklerinden endişeli oldukları için bu baz istasyonunu istemediklerini, bugün kazı alanında gerçekleştirdikleri eylemle duyurdular.

Panayır mahallesinde Temmuz ayında bir kazı çalışılması başlatıldı. Muhtar Binali Taş konuyla ilgili bilgi almaya gittiğinde ise mahalleye bir saat kulesi yapılacağı söylendi ancak sonradan edinilen bilgiye göre aslında bu bir baz istasyonu çalışmasıydı. Mahalleli bu baz istasyonunu istemediği için bugün kazı alanında bir eylem gerçekleştirip seslenirini duyurmayı amaçladı.

“BURADA BAZ İSTASYONU İSTEMİYORUZ”

Panayır Mahalle Muhtarı Binali Taş, yaptığı konuşmada, “Burada Temmuz ayında bir kazı yapıldı, saat kulesi yapılacağı söylendi.  Bize sonradan saat kulesinin içine baz istasyonu yapılacağı haberi geldi. Gerekli yerlere telefon edip halkımızın bunu istemediğini dile getirdim. Zaten bu bölgede Nilüfer çayı çok pis, fabrikalar hava kirliliği yaratıyor, burada bir baz istasyonu yapılmasını istemiyoruz” dedi.

“PANAYIR HALKI, HALK SAĞLIĞIYLA İLGİLİ BİR DURUŞ GÖSTERİYOR”

Avukat Fıratcan Güngör ise, “4 yıl kadar önce de buraya biz baz istasyonu kurulmuştu. Bileği Teknolojileri ve İletişim Kurulu’ndan gelen yazıya göre bu baz istasyonundan hangi telekominikasyon şirketinin yararlanacağını bilmiyoruz. Panayır halkı, halk sağlığıyla ilgili bir duruş gösteriyor. Sağlık açısından baz istasyonlarının vatandaşın toplu olarak yaşadığı yerlere yapılmaması gerekiyor çünkü zararlarını net şekilde tespit edemiyoruz. Şu an için çalışma durmuş gözüküyor ancak bir süre sonra tekrar başlatacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“YÖNETİCİLERİN, ŞİRKETLERİN DEĞİL VATANDAŞIN YANINDA OLMASI GEREK”

Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, “Baz istasyonunun buraya yapılmaması için en önemli faktör, burada yaşayan halkın bu istasyonu istememesi. İkincisi ise, baz istasyonları radyasyon yayması. Dünya Sağlık Örgütü, radyasyonu kanser yapan öğeler arasına koyuyor. Dolayısıyla ne kadar az radyasyon alırsak bizim ve çocuklarımızın kanser olma olasılığı o kadar az. Baz istasyonunun halk sağlığını en az etkileyecek yerlere kurulması gerekir. Halk istemiyorsa burada ısrarcı olmak yalnızca şirketlerin karlarını artırmaya yönelik bir girişimdir. Yöneticilerin, şirketlerin değil vatandaşın yanında olması gerek. Konuyla ilgili mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ