Zirvede Haber

Bölen değil birleştiren bir başkan olacağım

Bölen değil birleştiren bir başkan olacağım

Demokrat Aday Joe Biden’ın Başkanlık seçimini kazandığının açıklanmasının ardından yeni Başkan Delaware kentinde ABD halkına seslendi. Biden, bölen değil birleştiren bir Başkan olacağını söyleyerek, “Bizim amacımız ahlaki, adaleti, bilimi ve umudu üste tutmaktır. Virüsle mücadelemiz, ekonomi ile mücadelemiz önde olmalıdır. Irkçılıkla mücadele bizim önceliğimiz olacaktır” dedi.

ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris Delaware kentinde ABD halkına seslendi.

Sahneye ilk çıkan Başkan Yarcımsı Kamala Harris oldu. Ülke tarihindeki bariyerleri yıkarak kadın bir başkan yardımcısı seçen Biden’a teşekkür eden Harris, “Demokrasimizin güvenirliliğini korudunuz. Rekor sayıda oy verdiniz. Siz yeni ABD için yeni bir devir başlattınız” diyerek ABD vatandaşlarına teşekkür etti.

Harris’in ardından sahneye gelen Joe Biden, “Bölen değil birleştiren bir başkan olmaya söz veriyorum” dedi.

Joe Biden’ın açıklamalarından satır başları; 

Bu ulusun halkı konuştu. Bize net bir galibiyet verdiler. Çünkü biz halkız. Tarihteki en fazla oyla kazandık.

Beni şaşırttığını itiraf etmeliyim. Ülkenin dört bir yanında bir umut gördük. Bana gösterilen güvenden dolayı çok mutlu oldum. Bölen değil birleştiren bir Başkan olacağıma söz veriyorum. Tüm halkın güvenini kazanmak için çalışacağım. Zaten ABD’de bundan ibarettir. Bizim yönetimimizde bunun için çalışacak. ABD’ye dünyada yeniden saygı duyulması için çalışacağım.

Ben Jill’in eşiyim. Onun sevgisi ve yorulmaz desteği olmasa burda olamazdım. Ailem olmasa ben burada olamazdım. Jill çok iyi bir First Lady olacak.

Kurduğumuz tüm bu birliktelikten memnunum. Hepinize borçluyum, her şeyi size borçluyum. Başkan Trump’a oy verenlerin yaşadığı hayal kırıklığını anlıyorum. Ben de iki kez kaybettim ama şimdi birbirimize şans verelim. Şimdi, sert söylemleri bir kenara bırakma, tansiyonu düşürme ve birbirimizi dinleme ve kaydetme zamanı. Rakiplerimize düşmanımız gibi davranmayı bırakmak zorundayız, onlar düşmanımız değil, Amerikalı.

Bizim amacımız ahlakı, adaleti, bilimi ve umudu üste tumaktır. Virüsle mücadelemiz, ekonomi ile mücadelemiz önde olmalıdır. Irkçılıkla mücadele bizim önceliğimiz olacaktır.

Öncelikle salgını kontrol altına almamız lazım. İlk olarak bilim adamlarını atayacağım. Pazartesi günü, 20 Ocak 2021’de salgınla mücadele planımızı hayata geçirecek önde gelen bilim adamı ve uzmanlardan oluşan bir ekip kuracağım.

ABD’nin ruhunu geri getirmeliyiz. İyiliğin kazanmasının zamanı gelmiştir. ABD’nin dünya için bir ışık olduğunun düşünüyorum. Dünyaya ilham vereceğimizi düşünüyorum. Çok büyük bir dönüm noktasındayız, umutsuzluğu yenebiliriz. Daha adil ve saygı duyulan bir ABD’ye inanıyorum.

Kamal Harris’in açıklamalarından satır başları;

Demokrasiyi korumak fedakarlık gerektiri. Bu mutluluğu ve beraberliği getiri. Kendi demokrasimiz bu seçimde pusuladaydı. Düznya bizi izlerken siz Amerika için yeni bir gün yarattınız. Ekibimize teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti mümkün kıldığınız için durmadan çalışan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Demokrasimizin güvenirliliğini korudunuz. Rekor sayıda oy verdiniz. Siz yeni ABD için yeni bir devir başlattınız.

Zor zamanlarda olduğumuzu biliyorum. Sizin cesaretinize tanık olduk. 4 yıl boyunca eşitlik için adalet için yürüdünüz. Daha sonra oy verdiniz. Siz umudu seçtiniz, bilimi seçtiniz, ahlakı seçtiniz. Gerçeği seçtiniz. Siz Joe Biden’ı yeni başkanınız olarak seçtiniz.

Joe birleştiricidir, iyileştiricidir. Ülkemizdeki en büyük bariyerlerden birini yıktı ve Başkan Yardımcısı olarak bir kadını seçti. Ben bu görevdeki ilk kadın olucam ama sonuncusu olmuyacağım. Bugün bunu izleyen her küçük kız bu ülkede her şeyin mümkün olduğunu görecektir.

Joe Biden’ın dürüst bir yardımcısı olarak çalışacağım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ