Zirvede Haber

‘Deprem yasası çıkıyor ama…’

‘Deprem yasası çıkıyor ama…’

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen cuma günü İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, TBMM’de çıkarılan yasalara dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Peki parlamento olarak biz ne yapıyoruz? Yasalar çıkarıyoruz, doğru. Ama yasaların kendi aralarında hiçbir tutarlılığı yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde 6.9 büyüklüğündeki İzmir depremi olan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– Bir deprem gerçeğimiz var. Eğer biz ülke olarak deprem gerçeğini kabul ediyorsak, gerekli önlemlerin alınması için çaba göstermemiz gerekiyor. Her depremden sonra aynı şeyi yapıyoruz. Değişen bir şey yok.

YASALAR İHTİYAÇLARA CEVAP VERMİYOR

– Deprem olduğunda hiç can kaybı olmadan nasıl depremi atlatabiliriz, siyaset kurumu bunu çözmeli. Yasalar çıkıyor, her depremden sonra bir yasa çıkıyor. Ama yasalar ihtiyaçlara cevap vermiyor.

– Deprem mühendisliği diye bir dal var, yani bilim bize bütün bunları sunmuş. Fay hatları nerede, nerelerde insan yerleşimi olsun olmasın bunları saptamak mümkün. Peki parlamento olarak biz ne yapıyoruz? Yasalar çıkarıyoruz, doğru. Ama yasaların kendi aralarında hiçbir tutarlılığı yok.

DEPREM VERGİLERİ NEREYE GİTTİ?

– Soruyorum “Deprem vergileri nereye gitti?” diye, kıyamet kopuyor. Şöyle diyor Erdoğan sorduğum soruya yanıtında: Harcanması gereken yere harcadık, bundan sonra da Bay Kemal’e bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok.

– Bana hesabını vermeyeceksin sen, millete vereceksin! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Siz, insan nasıl ölür, bilerek, görerek, depremi bilerek önlem almıyorsunuz!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ