Zirvede Haber

Böbrek Kardeşliğinde 3’cü Yılında

Böbrek Kardeşliğinde 3’cü Yılında

Böbrek kardeşliği 3’cü yaşında. Geçmiş dönemin başkanları Ali Biliz ve Mustafa Türe arasındaki böbrek kardeşliği 3’cü yılına sağlıklı bir şekilde girdi. Böbrek rahatsızlığı bulunan ve yurt dışında uygun doner arayan geçmiş dönem Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Ali Biliz’in yardımına geçmiş dönem Adalet Partisi Eskişehir Başkanı Mustafa Türe yetişmiş ve böbreğinin birini vermişti.  ANTALYA MADİCAL PARK’da gerçekleşen nakil sonrası sağlına kavuşan Biliz yapılan organ bağışının önemini; “Organ Bağış Haftası ve Cumhuriyet’imizin 94’cü yaşında gerçekleşen ameliyat benim için çok önemliydi. Yaşam ile ölüm arasında arafta kaldığım bir döneme ameliyatın rast gelmesi ise tüm hayati risklere rağmen operasyonun başarı ile gerçekleştirilmesi benim için daha anlamlı. O gün benden ilgilerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Böbrek bağışı yaparak hayat kurtaran Türe; “Ali ağabeyle 20 yıldan daha fazla dostluğum var. Diyaliz rahatsızlığını uzun zamandır biliyordum. Kendisinin kan gurubunu sorduğumda, benimkisi ile aynı olduğunu öğrendim. 1,5 yıl öncesinden de böbreğimi, eğer doku uyuşmazlığı olmazsa verebileceğimi söyledim. Ali ağabeyde yurt dışında böbrek için uygun donör arıyormuş, Ankara’ya gidip-gelirken mutlaka bize uğrar, her geldiğinde bunu da söylerdi. Gemlik’te oturan Ali ağabeyin, birkaç kez rahatsızlanarak, hastaneye gittiğini öğrendim.

Bu rahatsızlıklar Ali ağabeyin sağlığında olumsuz etkilere sebep olmuş. Ortak bir dostumuzun da Ali ağabeye uyguladığı baskı ile ikna ederek, protokol işlemlerini iki gün içinde telefon diplomasisiyle çözmesi ile ameliyat süreci başlamış oldu. Ali ağabeyin nakil işlemini gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirtaş ve ekibinin ifadesi ile artık diyalize vücudun imkan vermemesi ile acil olarak, tüm maddi imkanlarımız olmasına rağmen, hocanın bu sözüyle yıkıldık, benimde daha sonrasında “ben bu böbreği sana vermeye geldim” diye ısrarımla ameliyat masasına yattık.

Hayat acılar ve sevinçler paylaşınca anlamlı oluyor. Bana bu süreç içersinde desteğini esirgemeyen başta Genel Başkanım  Prof.Dr. Vecdi Öz olmak üzere; ilgisini esirgemeyen Antalya Valimiz Münir Karaloğlu, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, DYP Eskişehir eski Milletvekilleri İbrahim Yaşar Dedelek ve Sadri Yıldırım, CHP eski Eskişehir Milletvekili  Zeki Ünal, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, ADFED Genel Başkanı Fatih Kavaloğlu, AP Genel Başkan Yardımcısı Ali Karnap, AP Antalya il başkanı Gülden Tekgül’e, ETSO, STK, Meslek Odaları, Vakıf ve Dernek Yöneticilerine, Eskişehirlilere candan teşekkür ederim.

İki şehrin kardeş olmasında, sürecin en başından sonuna kadar Bursa’dan bir gözünü, bir kulağını Antalya’ya ayıran, kritik anlarda risk alarak devreye giren bütün iyi niyetli arkadaşlarımıza ve ailelerimize teşekkür etmek isterim. Daha da önemlisi bir can’a ikinci şans için aktif sorumluluk alan, en ümitsiz durumumuzda bize moral-motivasyon kazandıran değerli kardeşim Bursa Basınından Erdal Orhan’a da kendi adıma da, Ali Ağabey adına da müteşekkirim. Ailem ve akrabalarımın da bana desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Bir insana verilen bir organla, o kişinin eski sağlığına kavuşması, ikinci yaşam hakkı verilmesidir. Bu nedenle, organ bağış haftasında, organ bağışına ve yapılan bir organ bağışının toplumlarda nasıl karşılık bulduğuna dair bu örnek olayın, bütün insanlığa örnek olmasını dilerim.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ