Zirvede Haber

AK Parti Bursa’da transfer şoku! Sorumlusu kim?

AK Parti Bursa’da transfer şoku! Sorumlusu kim?

Bursa’da AK Parti Mudanya Kadın Kolları Başkanlığı yapan ve AK Parti’den Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Neslihan Erdeniz, partisinden istifa ederek CHP’ye geçti. Erdeniz’in istifası ve CHP’ye geçmesi iktidar partisinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı yapan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de yine AK Parti’den Mudanya Belediye Meclis Üyesi seçilen Neslihan Erdeniz, partisinden istifa ederek CHP’ye katıldı.

CHP Mudanya İlçe Başkanlığında CHP PM üyesi Hakkı Süha Okay tarafından CHP rozeti takılan Erdeniz, “AKP ile fikirlerimin artık örtüşmediği kanaatine vardım. Siyasi hayatıma kendimi daha rahat ifade edebileceğimi düşündüğüm CHP’nin çatısı altında devam etme kararı aldım. Mudanya için çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ BURSA’DA YENİ BİR TARTŞMA

Erdeniz’in AK Parti’den istifa ederek CHP’ye geçmesi il kongresine hazırlanan AK Parti’de yeni bir tartışma başlattı.

Neslihan Erdeniz, 2018 yılı Ocak ayında AK Parti Mudanya İlçe Kadın Kolları Başkanı, ardından da 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye meclis üyesi seçilmişti.

Yerel seçimlerden sonra Erdeniz’in eşine ait Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hedef alan paylaşımlar yapılmış, bunun üzerine Erdeniz’in istifası istenmişti. Ancak Erdeniz, Kadın Kolları Başkanlığı’ndan istifa ederken, meclis üyeliğinden istifa etmemişti.

KİM YA DA KİMLER REFERANS OLDU?

Bu gelişmelerden bir yılı aşkın bir süre geçtikten sonra Erdeniz’in istifa ederek CHP’ye katılması AK Parti kulislerini yeniden hareketlendirdi.

İktidar kulislerinde Erdeniz’in kadın kolları başkanlığına nasıl seçildiği, belediye meclis listesine nasıl yazıldığı, Erdeniz’e kim ya da kimlerin referans olduğu gibi sorulara yanıt aranıyor.

enbursa.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ