Zirvede Haber

ÇİFTÇİMİZİN DURUMU KAYNAKLARIN BİTTİĞİNDEN DEĞİL HÜKÜMETİN ANLAYIŞTAN KAYNAKLANIYOR

ÇİFTÇİMİZİN DURUMU KAYNAKLARIN BİTTİĞİNDEN DEĞİL HÜKÜMETİN ANLAYIŞTAN KAYNAKLANIYOR

Saadet Partisi İznik ilçe kongresinde konuşan il başkanı Mehmet Atmaca “tarımda dışa bağımlı hale getirildik” dedi.

Yağcıoğlu düğün salonunda Partisinin 7.olağan kongresinde konuşan Mehmet Atmaca, “çiftçimizin bugünkü durumu, tarım ürünlerinin ithal edilmesi kaynaklarımızın bittiğinden değil, bir anlayış biçiminden kaynaklanıyor” dedi.

ÇİFTÇİMİZİN DURUMU KAYNAKLARIN BİTTİĞİNDEN DEĞİL HÜKÜMETİN ANLAYIŞTAN KAYNAKLANIYOR

İl başkanı Atmaca “İznik tarımla uğraşan önemli bir ilçemiz. İznik ilçemiz en çok da Milli Görüş iktidarın istemesi gereken bir ilçemiz.  Çünkü özellikle çiftçilikle uğraşanların yüzünü güldüren bir hükümetti. Allah’a şükür olsun ki Milli Görüş hükümetidir vardı.  Ama Ak parti döneminde en çok zarar gören, en çok gezilen kesimde maalesef çiftçi kesimidir.  Biz ihraç ettiğimiz ürünler de maalesef şu an ithal eden duruma geldik.  Bu tamamen hükümetin anlayışından kaynaklanan bir durumdur. Tabii kaynaklarımızın az olmasından kaynaklanan bir durum değildir. Tohum ve tahıl girdilerinin yüksekliği gibi, maliyetlerin artmasıyla tarımın azalmasına sebep oldu.

TARIM DIŞA BAĞIMLI HALE GETİRİLDİ

Tarım bir ülkede en önemli ticaret kollarından birisidir ve stratejik önemi vardır.  Dünya’nın bütün ülkeleri tarıma destek verir.  Tarım insanların yaşamasını gerektiren en önemli ihtiyaçlardan biridir ama maalesef ülkemizde tarıma da farklı bakılmış ve dışa bağımlı hale getirilmiştir.  Bu anlayışın değişmesi şarttır. Aksi halde tarıma bağlı yaşayan ilçelerimizin birçoğunda nüfus artmıyor ve şehir maalesef gelişmiyor. Dua ediyorum ki bir an evvel tarıma ve hayvancılığa önem verecek bir anlayışın iktidara gelsin” dedi.

Partisinin İznik ilçesinde değişim olacağını duyuran Atmaca “İznik başkanımız Ramazan Can bey 6 yıldır İznik’te partimizi temsil etti. Allah kendilerinden razı olsun. Bu dönem Mehmet kardeşimiz görev alacak. Mehmet Turan beyin belediye başkan adaylığı döneminde partimize çok ciddi katkıları oldu. İnşallah bu günden itibaren partimizi temsil edecek. Şimdiden görev alacak ona ve bütün kardeşlerime çalışmalarında başarılar diliyorum, Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Yoğun ilgi gören Saadet partisi İznik ilçe teşkilatını kongresi seçimlerin ardından Ramazan Can’ın görevini yeni başkan Mehmet Turan’a devretti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ