Zirvede Haber

TATLIOĞLU: “YENİ EKONOMİ PROGRAMI 2023 HEDEFLERİNİN ÇÖPE GİTTİĞİNİN İLANIDIR”

TATLIOĞLU: “YENİ EKONOMİ PROGRAMI 2023 HEDEFLERİNİN ÇÖPE GİTTİĞİNİN İLANIDIR”

Bursa’da İYİ Parti’den basın açıklaması TBMM Grup Başkanı ve İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bugün İYİ Parti İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Toplantıya İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan ile Genel İdare Kurulu üyeleri de katıldı. TBMM Grup Başkanı ve İyi Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, sokaktaki gündem ve siyasi gündem arasındaki farktan ekonomiye, emekli maaşlarından Bursa sorunlarına kadar birçok konuda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Binası’nda, bugün TBMM Grup Başkanı ve İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan ile Genel İdare Kurulu üyeleri de katıldı.

“MİLLETİN GÜNDEMİYLE SARAY YÖNETİMİNİN TAKDİM ETTİĞİ GÜNDEM ÇOK FARKLI”

TBMM Grup Başkanı ve İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, siyasi gündem ve vatandaşın gündemi arasındaki farka dikkat çekerek, “Sokaktaki insanlar dokunmaya ve onların üzerinden gündemi yakalayıp siyasi gündeme taşımaya çalışıyoruz. Milletin gerçek gündemini yakalayıp bunu devletin gündemine taşıyoruz. Nihai noktada gördüğümüz şey şudur ki; milletin gündemiyle, saray yönetiminin Türkiye’de medya üzerinden takdim ettiği gündem çok farklı. Bugün sorunlarını konuşamayan bir Türkiye var. En ufak itiraza topluca ateş açıyorlar. Salı günü Bursa Kent Meydanı’nda partimizin genel başkanının konuşmasına bile müsamaha olmayan bir devlet var. Devlet bu değildir ve olamaz. Bunları ileride yapmamak için not alıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ TEKRAR YATIRIM YAPILABİLİR BİR ATMOSFERE KAVUŞTURMAK ZORUNDAYIZ”

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, ekonomi ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayanlar Türk lirasına güvenmiyor. Bir ülkesinin para birimi ülkenin itibarıdır. 2018’den itibaren her bir buçuk ayda bir ekonomik paket açıklandı ve hiçbiri tutmadı. Türkiye çok ciddi potansiyele sahip bir ülke. AK Parti döneminde içtiğimiz sigaradan 145 milyar dolar vergi toplandı.  Türkiye’yi tekrar yatırım yapılabilir bir atmosfere kavuşturmak zorundayız. Bursa’da esnafın, vatandaşın çok büyük sorunları var. Türkiye’de pandemi nedeniyle uzun zamandır uzaktan eğitim yapılıyor ancak hala bir buçuk milyon öğrencinin interneti yok. Ortada halkının meselelerinden kopmuş Türkiye var. Sanayi, tekstil, otomobil ve metal gibi ekonomide büyüklüğü ele alan yapısıyla Bursa, bunu devam ettirecek bir alt yapıya sahip değil. Kobilerle ve sanayiyle ilgili hiçbir proje yok. Suyu gündeme getirdik, atık bedeli faturadan çıktı. AK Parti ilk defa toplumsal karşılığı olan bir muhalefetle karşılaşıyor.”

“İYİ PARTİ’NİN GÜNEŞİYLE GÜÇLÜ BİR AYDINLANMA GELECEK”

İsmail Tatlıoğlu, basın açıklamasında ‘Işıklar Yanıyor’ polemiğinden yola çıkarak, “Türkiye’nin ışığını zayıflatamayız. Eğer Türkiye’nin ışığı zayıflarsa bölge karanlıkta kalır. İyi Parti’nin güneşiyle güçlü bir aydınlanma gelecektir. Anayasa mahkemesi askıya alınmış, kararını bir alt mahkeme dinlemiyor. Sokaktaki insan kime güvenecek? Geçtiğimiz yıllarda Bursa ziyaretinde Adalet Bakanı yargıya güven yüzde 20’nin altına düştü dedi. Şimdilerde zannediyoruz ki görünmeyecek seviyelerde. Hukuk olmadan insanlık olmaz temel sorun bu. Bunu güçlü bir şekilde inşaa edeceğiz. Bunlar Türkiye’nin gerçekleri değil, ışıklarımın gücünün tükenmesiyle Türkiye’yi karanlığa gömen anlayışın suçu. Teşkilatımız bu konularda üstüne düşeni yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE 10 YIL ÖNCEYE GÖRE HANE BAŞINA 3500 DOLAR DAHA FAKİR”

Tatlıoğlu, emekli maaşları konusunda ise, “Bursa’nın göbeğinde 15 bin konutta doğalgaz yok. Kaç bin öğrenciye internet gitmediğini bilen yok. Tren konusunda anlatılanlarla resmî veriler arasında irtibat yok. İlkokulun bile bir Başkanı var sınıfı nizama sokuyor. Gerçek gündemle kopuk bir Türkiye var. Türkiye’de 13 milyon emeklimiz var bunun 1 milyona yakınının aylığı bin liranın altında. Yaklaşık 300 bin emeklinin maaşı 1100 liranın, 250 bin emeklinin maaşı 1200 liranın, 1 milyon 315 bin kişininse aylığı 1200 liranın altında. 6 milyon 800 bin emeklinin ise aylığı 2 bin liranın altında. Bu ülkede açlık sınırı 2447 lira. 2002’de bir emekli asgari ücretin yüzde 30 fazlasını alıyordu. Ortalama bir emekli ise asgari ücretin yüzde 50’sinden fazlasını alıyordu. Bugün baktığımızda milli gelir 8 bin doların altına düştü. Türkiye 10 yıl önceye göre hane başına 3500 dolar daha fakir” dedi ve sözü İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’a bıraktı.

“BİR AMPÜL SÖNDÜRÜLECEK AMA IŞIKLAR PARIL PARIL PARLAYACAK”

Erozan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bugün bütün istatistikler yalandan ibaret. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yıl sonunda artı büyüme olacağını söyledi. Ancak biz eksi 5 olacağımız bir durumdayız. Benim görev alanım uluslararası ilişkiler ve diploması. Bursa boyundan büyük iş yapıyor. İhracatın yüzde 10’unu sağlayan bir ildi. Bugün oran aynı ama miktar azaldı. Artık aynı malları satamıyoruz. Üretiyoruz ama pazar bulamıyoruz. Bu iktidar değiştiği anda bir ampül söndürülecek ama ışıklar parıl parıl parlayacak” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ